Pudingový zákusok

Vrstvené rezy (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Cez víkend som sa vybrala na návštevu Kysúc a rodičov - samozrejme niečo dobré trebalo vymyslieť. Zákusok je to čiastočne pečený, čiastočne vrstvený s tým, že vrstvy tuhnú v chlade ;) Také kombo. Našla som ho na instagrame od @mystoryofcooking a urobila som len malé zmeny. Čo ma prekvapilo - brat, ktorý nemá rád orechové koláče a plnky ho chválil, a to je už čo povedať ;)

80 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečenie korpusu je v podstate "brnkačka". Oddelila som žĺtky a bielky. Žĺtky som vyšľahala s vodou a kokosovým cukrom. Bielky som ušľahala so štipkou soli do tuha. A nakoniec vedľa v miske som si nachystala sypké suroviny.
  2. Najskôr som zmiešala žĺtkovú zmes a sypké suroviny.
  3. Posledné som jemne vmiešala bielky.
  4. Preliala som pomerné riedke cesto do formy na pečenie - jemne vytretá maslom a vysypaná kokosom (cca 35x21 cm). Piekla som asi 10 minút na 180 stupňoch. Vybrala som po špajdľovom teste a keď sa cesto odliepalo od krajov formy. Nechala som vychladnúť.
  5. Vanilkový krém: Klasicky som si zo Zlatého klasu uvarila puding, osladila lyžicou medu (nemusí byť) a nechala schladnúť.
  6. Potom som do pudingu zašľahala tvaroh a zmes roztrela na korpus - šup do chladu.
  7. Čokoládový krém: Vyšľahala som puding Ollé za studena s mliekom, a následne som primiešala 4 PL chrumkavého arašidového masla (ale toto môže byť podľa ľubovôle - jemné/chrumkavé a typ orechov akýkoľvek ;) ).
  8. Zmes som roztrela na vanilkovú vrstvu a zase šupla do chladničky.
  9. Smotanová vrstva: Šľahačku som vyšľahala s tvarohom a rovno natrela na čoko krém. Nijako som neochucovala - bolo to s tým tvarohom príjemne svieže.
  10. Povrch som posypala kakaom a celý koláčik som nechala stuhnúť do druhého dňa.
  11. Cesto je chuťovo skvelé a páči sa mi aj jeho nutričné zloženie. Plnky sú pomerne ľahké, a aj keď je pravdou, že si viem predstaviť lepšie stuhnutie, nevadilo to ani takto. Nakrájať sa zákusok dal krásne, len nejaký dlhší prenos v krabičke by zrovna možný nebol. Chuť milý varecháči? Luxus! K tomu veru nemám viac čo dodať ;)