Vyprážané tvarohové koláče

Vrkôčiky z tvarohového cesta posypané škoricou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kto má rád tvarohové cesto nech vyskúša.

40 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 1 PL múky, vsypeme droždie, necháme nakysnúť kvások asi 5 minút. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme, soľ na chuť, cukor, žĺtky, rozpustené maslo, tvaroh a nakoniec kvások.
  3. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 50 minút.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Z cesta robíme šúľky dlhé asi 25 cm, preložíme na polovicu stočíme do vrkôčika a konce previažeme (viď foto). Vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista a ešte za horúca obalíme v cukre zmiešanom so škoricou.