Vrkoče z bôčiku fotorecept

terakota - fotkaterakota, 16. februára 2015
Vrkoče z bôčiku (fotorecept)
Foto: terakota

Nie je to nič svetaborné, dostál som to mailom, neodolal som a musel som to urobiť. Malo to názov "copánky z bůčku". Príprava je Zobraziť celý popisNie je to nič svetaborné, dostál som to mailom, neodolal som a musel som to urobiť. Malo to názov "copánky z bůčku". Príprava je možná v rôznych prevedeniach.

10 minút
príprava
50 minút
na 160-200 °C

Suroviny

 prerastený
 s bylinkami
 stolové




Postup

  1. 1

    Vyberieme pekný vysoký prerastený bôčik, čo najdlhší na rez. Narežeme na čo najdlhšie pláty asi tak na tretinu hrúbky z výšky. Množstvá surovín podľa chuti a možností.

    Vrkoče z bôčiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aby sa dal dobre a pohodlne rovnomerne narezať, pred rezaním ho uložíme na chvíľu do mrazáku aby stuhlo, nie zamrzlo, a tak sa dá krásne rezať.

    Vrkoče z bôčiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pozdlžne ich narežeme na tri rovnomerné pásy. koniec nedorežeme. Okoreníme ich zo všetkých strán. Na grilovanie používam zmes grilovacích korenín, ktoré spolu zmiešam a tak ich používam pri grilované všetkých druhov mäsa. (na divinu, na hydinu, na steaky, na živánsku)

    Vrkoče z bôčiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zapletieme rovnomerný hustý vrkoč. Uložíme do pekáča, zakryjeme alobalom a dáme aspoň na pol dňa odležať.Potom podlejeme vínom a dáme piecť do horúcej rúry na 3/4 hod. Odkryjeme alobal a dopečieme, dogrilujeme, aby vznikla jemná krusta na povrchu mäsa.

    Vrkoče z bôčiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piecť môžeme na rošte, na uhlí, v pekáči, nápadom sa netreba brániť. Fantázii sa medze nekladú. Tu ide o ten pekný vrkoč na tanieri. Podávame podľa okolností a možností s chlebom, ryžou, zemiakmi, tarhoňou. Množstvo výpeku na podlievanie príloh si regulujeme dolievaním vínka pod mäso a do krku. Dobrú chuť!

    Vrkoče z bôčiku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
@terakota :Na tanier si to pekne naservíroval a hoci sa mastnému vyhýbam,to by som rada ochutnala :-)
pusta1
veľmi pekný chutný recept, teda si sa pekne vyhral :-)
*****
motyka
Jednoduchý, praktický, nenáročný a pritom určite "finom" jedlo. Pre tých, čo nemajú radi tučnejšie mäsá, možno môžme doplniť ho jedným alebo dvoma pásikmi z krkovičky a spojiť ho špáradlom. Určite vyskúšam.
svetlana9
zaujali ma ešte tie koreniny, ktoré zmiešaš, víno, ktorým podlievaš a samozrejme vyzerá to pôvabne, je to super nápad na sllávnostné príležitosti - vďaka za receptík
aandulka
super bomba! Skoro mi oči vybilo. Tak toto keď urobím budem za hviezdu. Srdečná vďaka za inšpiráciu, dávam5* a ukladám do KK.
zizazi
tak po tomto by sa moji chlapi určite oblizovali, dakujem za super nápad
terakota
Ďakujem za pochvalné komentáre. Ocením hodnotenie vlastných výsledkov, ako ste boli pochválení od vašich stravníkov, pre ktorých ste tento recept pripravili. Svetlana, tie koreniny mám iba jedny. Kupujem rôzne balenia bylinkových a grilovacích zmesí a všetko to nasypem do 0,5 l prachovky a perfektne zamiešam. Zásadne kupujem iba značky KOTANY a THYMOS. Nepoužívajú glutamany, dochucovadlá a zvýrazňovače typu E-xxx. A vínko??? Mám svoje suché omšové - tramín.
1x zdezda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia