Plnený sendvič
Vreckové sendviče (fotorecept)
Autor receptu: maminamicha
Chcela som skúsiť niečo nové, super vhodné na výlety,
večeru alebo desiatu do školy či
do práce. Veľmi chutilo, určite som nerobila
posledný krát.
8 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 150 °C |
Postup
- Spravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.
- Do misy dáme preosiatu múku, soľ, rozpustené maslo, kvások a podľa potreby vlažnú vodu. Necháme kysnúť 30 min. Potom cesto porozdeľujeme na guličky, podľa veľkosti - cca 110 g jedna guľka alebo 12 rovnakých guličiek.
- Guličky necháme podkysnúť 20 min. Potom každú guľku rozvaľkáme na kruh, hrúbka cca na 5 mm. Kruh preložíme na polovicu a potom na štvrtinu. Ako budeme prekladať, tak budeme natierať olejom, vrch potrieme žĺtkom. Nakoniec posypeme semienkami a dáme piecť.
- Po upečení necháme vychladnúť, potom plníme podľa chuti, ja som plnila šunkou, syrom a zeleninou.