Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Jednoduché a efektné.

10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajíčka (použijeme veľké) vyšľaháme s cukrom dobiela. Pridáme vanilkový extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. Cesto zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na cca 3 hodiny do chladu.
  2. Potom z cesta odoberáme kúsky a tvarujeme guličky s priemerom asi 2,5 cm. Ak to nejde, dáme cesto ešte do chladu (ja som chladila len 2,5 hodiny). Každú guličku dobre vygúľame v práškovom cukre tak, aby neostali čokoládové miesta. Prebytočný cukor jemne strasieme.
  3. Guličky dávame na plech ďalej od seba, lebo sa budú trochu roztekať. Plech nie je nutné mastiť. Cukor bráni prilepeniu.
  4. Pečieme pri 170 stupňoch asi 10 minút. Koláčiky majú byť na povrchu upečené, ale vo vnútri vláčne. Pri pečení pekne popraskajú - zvráskavejú.
  5. Z dávky je cca 50 koláčikov. Koláčiky sú najlepšie hneď po upečení. Je lepšie ich zjesť v deň keď boli upečené, pretože do druhého dňa dosť stvrdnú.