Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Voňavé pečené zemiaky

podravka - fotkapodravka, 14. marca 2019. Komerčný recept.
Voňavé pečené zemiaky
Foto: podravka

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
1 PL
250 g (ricotta a pod.)
1 KL
1 strúčik
1 PL (nasekaná)




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.

  2. 2

    Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.

  4. 4

    Pečené zemiaky posypeme korením, premiešame ich a necháme postáť.

  5. 5

    Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.

  6. 6

    Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

  7. 7

    Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia