Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Voňavé medové muffiny bez lepku

novalim - fotkanovalim, 7. decembra 2018. Komerčný recept.
Voňavé medové muffiny bez lepku
Foto: novalim

Keď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie. Ak k tomu vonku ešte aj zasneží – romantika Zobraziť celý popisKeď je vonku chladno, človeku dobre padne šálka teplého čaju a niečo chutné na zahryznutie. Ak k tomu vonku ešte aj zasneží – romantika ako vyšitá :-). Dnes máme pre vás presne takýto recept, ktorý sa hodí na raňajky alebo desiatu. Upečte si s nami medové muffiny bez lepku. Prekvapia vás svojou jedinečnou chuťou, ktorú docielime kombináciou tých správnych korenín.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
45 g
200 g
80 g
2 ČL
2 ČL
1 ČL
0,5 ČL strúhaný (mletý)
0,5 ČL
0,5 ČL
140 ml (pre bezlaktózovú verziu môžete použiť rastlinné mlieko neutrálnej chuti)
2 ks väčšie




Postup

  1. 1

    Všetky suché prísady preosejeme a premiešame do misky. V strede spravíme jamku a do nej nalejeme mlieko premiešané s rožšľahanými vajíčkami. Varechou zľahka miešame, kým sa nám nevytvorí hladká zmes. Snažíme sa miešať jemne, aby sme nepremiešali zmes. Pridáme tekutý med, ktorý sme zmiešali s trstinovým cukrom a ešte chvíľu zľahka premiešame, aby sme všetky prísady prepojili. Do muffinového plechu naukladáme papierové košíčky a do nich nalejeme cesto.

  2. 2

    Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Po dopečení necháme muffiny vychladnúť. Prípadne ich môžeme potrieť sirupom a vyváľať v trstinovom cukre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia