Morčacia roláda
Voňavá morčacia roláda
Autor receptu: podravka
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v
chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky.
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 210 °C |
Postup
- Morčacie mäso nakrájame tak, aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
- Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
- Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravka ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
- Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plátky.
- Mäso zľahka posypeme vegetou, pokoreníme a položíme na cuketu.
- Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
- Na plnku položíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
- Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210 °C.
- Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.
- Podávanie: Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.
- Rada: Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čo najdlhšie cukety.