Vlašský šalát (fotorecept)

Vlašský šalát (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 3. novembra 2011 0:48Ďalšie jeho recepty

Sľúbila som vám, že sem dám recept na vlašský šalát, je tu. Predchádza mu recept: " Príprava na vlašský šalát "

Suroviny

2 - 3
porcie
15 - 25
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si:
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Zo surového vajíčka a cca 100 ml oleja vyšľaháme majonézu. Môžeme použiť aj kupovanú a pridáme horčicu.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Do pripravenej majonézy zamiešame zeleninový šalát ( v mojich receptoch Príprava na vlašský šalát).
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 3

4

Vajíčka uvarené natvrdo si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, môžeme ich aj nastrúhať na malom strúhadle.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 4

5

Na drobné kocky si nakrájame aj diétnu salámu alebo šunku - podľa toho, kto má čo rád.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 5

6

Nakrájané vajíčka aj salámu zamiešame do zmesi majonézy so šalátom. Najlepšie je pripraviť si šalát večer a podávať ráno, keď je dostatočne vychladený. Môžeme podávať s hriankami, s chlebom alebo s rožkami. Dobrú chuť.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • betty21, 3. novembra 2011 o 08:55
    Krásny, ako z obchodu.


  • danculka, 3. novembra 2011 o 09:11
    Super...


  • slappo, 3. novembra 2011 o 09:13
    no uz slintam............


  • duschko, 3. novembra 2011 o 09:23
    Salaty by som mohol kazdy den. Az na tie tuky. Ale i tak cas odo casu si musim dat. Ukladam do MKK.


  • tetuska, 3. novembra 2011 o 09:24
    robím vlašský šalát často, tá majonéza na obrázku je veľmi riedka, neviem asi niekde nastala chyba...


  • tinca, 3. novembra 2011 o 09:29
    ja si tiež radšej robím šaláty doma,viem čo tam dám chystám sa tiež na jeden. K rcp, ja dávam majonézu až nakoniec a používam mrazený hrášok, čerstvú sparenú mrkvu,vtedy nezredne.


  • marianne69, 3. novembra 2011 o 10:28
    tento salatik mame radi Klarka,vyzera dobre


  • heureka, 3. novembra 2011 o 11:35
    Vyzerá velmi dobre!Ukladám aj ja.


  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 11:53
    aj mne sa páči


  • modrykamen, 3. novembra 2011 o 12:08
    A kde sú koreniny a soľ? Tiež sa mi zdá majonéza riedka. My pridávame trošku smotany.


  • sneica, 3. novembra 2011 o 14:01
    moj drahy by sa potesil takemu salatu a ja mu veru tu radost spravim...akurat nemam tu pripravu tak to musim inak...je super mat po ruke stale nejaky ten pohar takto nalozenej zeleniny...recept ukladam...


  • ppaalloo, 3. novembra 2011 o 14:50
    idem vyskúšať......


  • tatranka, 3. novembra 2011 o 15:09
    Príma šalátik.


  • mariaklara, 3. novembra 2011 o 16:31
    @tetuska , áno je trochu riedky, to preto, že je tam šťava z tej sterilizovanej zeleninky, ale nám chutí taký šťavnatý šalát. Ľúto mi bolo vyliať šťavu. @modrykamen , my nekoreníme a ak, tak minimum, ( zdravotné dôvody ), veď to je najmenej, pridáš si korenia, koľko chceš. @3sandra3 , 8no to je ten šalát. Ostatným ďa kujem za komentíky.


  • mariaklara, 3. novembra 2011 o 17:02
    @3sandra3 , áno, prepáč, preklep. @tinca , toto je z toho sterilizovaného, mrkva je tam.


  • astheart, 3. novembra 2011 o 23:21
    @tetuska : Majonéza je skutečně řídká. Podle mého názoru je to tím, že je dělána z celého vejce. Taky jsem to zkoušela, ta nikdy nezhoustne..... Lepší je použít jen žloutek.


  • lacosk, 4. novembra 2011 o 08:17
    Ja majonézu robím z vajec uvarených natvrdo. Dve vajcia prekrojím na štvrtinky, zalejem asi 1/2 dl mlieka, rozmixujem a prilievam olej. Takto to robím už roky a v chuti nikto nezbadá rozdiel.


  • zitar, 5. novembra 2011 o 09:49
    Ja robím majonézu tiež z celých vajec a vôbec nie je riedka / ako píše astheart/, ale čo sa týka šalátu, máme radšej redší, presne ako ten Tvoj.


  • mariaklara, 8. novembra 2011 o 01:08
    @lacosk , ďakujem za recept, @zitar , ďakujem. Tá majonéza sa zriedila s tou šťavou zo šalátu, ako som už písala vyššie.


  • ata8888, 14. novembra 2011 o 21:26
    tak toto urcite skusim ...


  • outback, 7. apríla 2013 o 11:29
    Ak Vám smiem poradiť, nevarte vajíčka dlhšie ako 8 minút, pretože potom žĺtok chytá zelenú, prípadne šedú farbu a samozrejme nevariť moc čerstvé, tie sa zle šúpu. Tých 8 minút je ideálne pre vajce natvrdo.


  • mariaklara, 7. apríla 2013 o 16:47
    @outback , ďakujem za radu :-))


  • qaroh, 30. apríla 2013 o 00:56
    Troška mi pripomína paríž, ale určite je dobrý aj tento. V podstate ak spojíte majonézu, nejakú šunku, vajíčka a nejakú zeleninku, vždy dostanete nejaký šalátik. Dobrý vlašák je však zo zemiakov a trošky worčestru.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist