Vlašský šalát (fotorecept)

Vlašský šalát (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 3. novembra 2011 0:48Ďalšie jeho recepty

Sľúbila som vám, že sem dám recept na vlašský šalát, je tu. Predchádza mu recept: " Príprava na vlašský šalát "

Suroviny

2 - 3
porcie
15 - 25
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Pripravíme si:
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 1

Zo surového vajíčka a cca 100 ml oleja vyšľaháme majonézu. Môžeme použiť aj kupovanú a pridáme horčicu.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 2

Do pripravenej majonézy zamiešame zeleninový šalát ( v mojich receptoch Príprava na vlašský šalát).
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 3

Vajíčka uvarené natvrdo si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, môžeme ich aj nastrúhať na malom strúhadle.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 4

Na drobné kocky si nakrájame aj diétnu salámu alebo šunku - podľa toho, kto má čo rád.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 5

Nakrájané vajíčka aj salámu zamiešame do zmesi majonézy so šalátom. Najlepšie je pripraviť si šalát večer a podávať ráno, keď je dostatočne vychladený. Môžeme podávať s hriankami, s chlebom alebo s rožkami. Dobrú chuť.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

24 komentárov k receptu
  • betty21, 3. novembra 2011 o 08:55
    Krásny, ako z obchodu.


  • danculka, 3. novembra 2011 o 09:11
    Super...


  • slappo, 3. novembra 2011 o 09:13
    no uz slintam............


  • duschko, 3. novembra 2011 o 09:23
    Salaty by som mohol kazdy den. Az na tie tuky. Ale i tak cas odo casu si musim dat. Ukladam do MKK.


  • tetuska, 3. novembra 2011 o 09:24
    robím vlašský šalát často, tá majonéza na obrázku je veľmi riedka, neviem asi niekde nastala chyba...


  • tinca, 3. novembra 2011 o 09:29
    ja si tiež radšej robím šaláty doma,viem čo tam dám chystám sa tiež na jeden. K rcp, ja dávam majonézu až nakoniec a používam mrazený hrášok, čerstvú sparenú mrkvu,vtedy nezredne.


  • marianne69, 3. novembra 2011 o 10:28
    tento salatik mame radi Klarka,vyzera dobre


  • heureka, 3. novembra 2011 o 11:35
    Vyzerá velmi dobre!Ukladám aj ja.


  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 11:53
    aj mne sa páči


  • modrykamen, 3. novembra 2011 o 12:08
    A kde sú koreniny a soľ? Tiež sa mi zdá majonéza riedka. My pridávame trošku smotany.


  • sneica, 3. novembra 2011 o 14:01
    moj drahy by sa potesil takemu salatu a ja mu veru tu radost spravim...akurat nemam tu pripravu tak to musim inak...je super mat po ruke stale nejaky ten pohar takto nalozenej zeleniny...recept ukladam...


  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 14:34
    príprava je asi toto » varecha.pravda.sk/recepty/priprava-na-vlassky-salat-fotor...


  • ppaalloo, 3. novembra 2011 o 14:50
    idem vyskúšať......


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • tatranka, 3. novembra 2011 o 15:09
    Príma šalátik.


  • mariaklara, 3. novembra 2011 o 16:31
    @tetuska , áno je trochu riedky, to preto, že je tam šťava z tej sterilizovanej zeleninky, ale nám chutí taký šťavnatý šalát. Ľúto mi bolo vyliať šťavu. @modrykamen , my nekoreníme a ak, tak minimum, ( zdravotné dôvody ), veď to je najmenej, pridáš si korenia, koľko chceš. @3sandra3 , 8no to je ten šalát. Ostatným ďa kujem za komentíky.


  • mariaklara, 3. novembra 2011 o 17:02
    @3sandra3 , áno, prepáč, preklep. @tinca , toto je z toho sterilizovaného, mrkva je tam.


  • astheart, 3. novembra 2011 o 23:21
    @tetuska : Majonéza je skutečně řídká. Podle mého názoru je to tím, že je dělána z celého vejce. Taky jsem to zkoušela, ta nikdy nezhoustne..... Lepší je použít jen žloutek.


  • lacosk, 4. novembra 2011 o 08:17
    Ja majonézu robím z vajec uvarených natvrdo. Dve vajcia prekrojím na štvrtinky, zalejem asi 1/2 dl mlieka, rozmixujem a prilievam olej. Takto to robím už roky a v chuti nikto nezbadá rozdiel.


  • zitar, 5. novembra 2011 o 09:49
    Ja robím majonézu tiež z celých vajec a vôbec nie je riedka / ako píše astheart/, ale čo sa týka šalátu, máme radšej redší, presne ako ten Tvoj.


  • mariaklara, 8. novembra 2011 o 01:08
    @lacosk , ďakujem za recept, @zitar , ďakujem. Tá majonéza sa zriedila s tou šťavou zo šalátu, ako som už písala vyššie.


  • ata8888, 14. novembra 2011 o 21:26
    tak toto urcite skusim ...


  • outback, 7. apríla 2013 o 11:29
    Ak Vám smiem poradiť, nevarte vajíčka dlhšie ako 8 minút, pretože potom žĺtok chytá zelenú, prípadne šedú farbu a samozrejme nevariť moc čerstvé, tie sa zle šúpu. Tých 8 minút je ideálne pre vajce natvrdo.


  • mariaklara, 7. apríla 2013 o 16:47
    @outback , ďakujem za radu :-))


  • qaroh, 30. apríla 2013 o 00:56
    Troška mi pripomína paríž, ale určite je dobrý aj tento. V podstate ak spojíte majonézu, nejakú šunku, vajíčka a nejakú zeleninku, vždy dostanete nejaký šalátik. Dobrý vlašák je však zo zemiakov a trošky worčestru.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist