Vlašský šalát (fotorecept)

Vlašský šalát (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 3. novembra 2011 0:48Ďalšie jeho recepty

Sľúbila som vám, že sem dám recept na vlašský šalát, je tu. Predchádza mu recept: " Príprava na vlašský šalát "

Suroviny

2 - 3
porcie
15 - 25
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si:
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Zo surového vajíčka a cca 100 ml oleja vyšľaháme majonézu. Môžeme použiť aj kupovanú a pridáme horčicu.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Do pripravenej majonézy zamiešame zeleninový šalát ( v mojich receptoch Príprava na vlašský šalát).
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 3

4

Vajíčka uvarené natvrdo si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, môžeme ich aj nastrúhať na malom strúhadle.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 4

5

Na drobné kocky si nakrájame aj diétnu salámu alebo šunku - podľa toho, kto má čo rád.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 5

6

Nakrájané vajíčka aj salámu zamiešame do zmesi majonézy so šalátom. Najlepšie je pripraviť si šalát večer a podávať ráno, keď je dostatočne vychladený. Môžeme podávať s hriankami, s chlebom alebo s rožkami. Dobrú chuť.
Vlašský šalát (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • betty21, 3. novembra 2011 o 08:55
    Krásny, ako z obchodu.


  • danculka, 3. novembra 2011 o 09:11
    Super...


  • slappo, 3. novembra 2011 o 09:13
    no uz slintam............


  • duschko, 3. novembra 2011 o 09:23
    Salaty by som mohol kazdy den. Az na tie tuky. Ale i tak cas odo casu si musim dat. Ukladam do MKK.


  • tetuska, 3. novembra 2011 o 09:24
    robím vlašský šalát často, tá majonéza na obrázku je veľmi riedka, neviem asi niekde nastala chyba...


  • tinca, 3. novembra 2011 o 09:29
    ja si tiež radšej robím šaláty doma,viem čo tam dám chystám sa tiež na jeden. K rcp, ja dávam majonézu až nakoniec a používam mrazený hrášok, čerstvú sparenú mrkvu,vtedy nezredne.


  • marianne69, 3. novembra 2011 o 10:28
    tento salatik mame radi Klarka,vyzera dobre


  • heureka, 3. novembra 2011 o 11:35
    Vyzerá velmi dobre!Ukladám aj ja.


  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 11:53
    aj mne sa páči


  • modrykamen, 3. novembra 2011 o 12:08
    A kde sú koreniny a soľ? Tiež sa mi zdá majonéza riedka. My pridávame trošku smotany.


  • sneica, 3. novembra 2011 o 14:01
    moj drahy by sa potesil takemu salatu a ja mu veru tu radost spravim...akurat nemam tu pripravu tak to musim inak...je super mat po ruke stale nejaky ten pohar takto nalozenej zeleniny...recept ukladam...


  • ppaalloo, 3. novembra 2011 o 14:50
    idem vyskúšať......


  • tatranka, 3. novembra 2011 o 15:09
    Príma šalátik.


  • mariaklara, 3. novembra 2011 o 16:31
    @tetuska , áno je trochu riedky, to preto, že je tam šťava z tej sterilizovanej zeleninky, ale nám chutí taký šťavnatý šalát. Ľúto mi bolo vyliať šťavu. @modrykamen , my nekoreníme a ak, tak minimum, ( zdravotné dôvody ), veď to je najmenej, pridáš si korenia, koľko chceš. @3sandra3 , 8no to je ten šalát. Ostatným ďa kujem za komentíky.


  • mariaklara, 3. novembra 2011 o 17:02
    @3sandra3 , áno, prepáč, preklep. @tinca , toto je z toho sterilizovaného, mrkva je tam.


  • astheart, 3. novembra 2011 o 23:21
    @tetuska : Majonéza je skutečně řídká. Podle mého názoru je to tím, že je dělána z celého vejce. Taky jsem to zkoušela, ta nikdy nezhoustne..... Lepší je použít jen žloutek.


  • lacosk, 4. novembra 2011 o 08:17
    Ja majonézu robím z vajec uvarených natvrdo. Dve vajcia prekrojím na štvrtinky, zalejem asi 1/2 dl mlieka, rozmixujem a prilievam olej. Takto to robím už roky a v chuti nikto nezbadá rozdiel.


  • zitar, 5. novembra 2011 o 09:49
    Ja robím majonézu tiež z celých vajec a vôbec nie je riedka / ako píše astheart/, ale čo sa týka šalátu, máme radšej redší, presne ako ten Tvoj.


  • mariaklara, 8. novembra 2011 o 01:08
    @lacosk , ďakujem za recept, @zitar , ďakujem. Tá majonéza sa zriedila s tou šťavou zo šalátu, ako som už písala vyššie.


  • ata8888, 14. novembra 2011 o 21:26
    tak toto urcite skusim ...


  • outback, 7. apríla 2013 o 11:29
    Ak Vám smiem poradiť, nevarte vajíčka dlhšie ako 8 minút, pretože potom žĺtok chytá zelenú, prípadne šedú farbu a samozrejme nevariť moc čerstvé, tie sa zle šúpu. Tých 8 minút je ideálne pre vajce natvrdo.


  • mariaklara, 7. apríla 2013 o 16:47
    @outback , ďakujem za radu :-))


  • qaroh, 30. apríla 2013 o 00:56
    Troška mi pripomína paríž, ale určite je dobrý aj tento. V podstate ak spojíte majonézu, nejakú šunku, vajíčka a nejakú zeleninku, vždy dostanete nejaký šalátik. Dobrý vlašák je však zo zemiakov a trošky worčestru.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist