Vláčne ovsené tyčinky fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 13. decembra 2016
Vláčne ovsené tyčinky (fotorecept)
Foto: stanci11

Tak dnes som sa rozhodla pridať bleskovku, ktorú si robím na sváču, čí už po fitku, alebo keď celý deň učím a potrebujem dobiť Zobraziť celý popisTak dnes som sa rozhodla pridať bleskovku, ktorú si robím na sváču, čí už po fitku, alebo keď celý deň učím a potrebujem dobiť energiu :) Sú to také domáce energeticky bohaté a vláčne ovsené "tyčinky" ;) Jednoduché na prípravu, chuť skvelá, zasýtia, nakopnú, no čo viac si priať :) Tak možno sa vám zapáčia a odskúšate ;) veď svačinovej inšpirácie nikdy nie je dosť ;)

5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

70 g
1 ks
5 g
70 g
10 g
1/3 ČL




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si zaliala chia semienka a ovsené vločky vodou a nechala oboje postáť - vločky napučia, zvláčnejú a chia semienka zatiaľ vytvoria gél, čo vo finále zabezpečí že to celé čudo drží pokope :)

    Vláčne ovsené tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 5 minútkach som ku vločkám pridala rozmačkaný banán, jabĺčkové pyré (mama robí úplne famózne, musím sa k tomu tiež odhodlať :D ), a sušené ovsené mlieko zmiešané s trochou prášku do pečiva.

    Vláčne ovsené tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešala som a nakoniec som prišupla zgélovatené chia semienka. Ja osobne nesladím, mne stačí sladkosť z banána - ale úplne sa hodí lyžička medu, alebo napr. stévia komu nevadí - proste ochutnáme a doladíme každý podľa seba ;)

  4. 4

    Zmes som vyliala do silikónovej formy 9x21 cm (bez vysypania, alebo vymazania)...

    Vláčne ovsené tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a piekla som na 200 stupňoch cca 20 min. (resp. kým nepopraská povrch). Upečením to chytí tú správnu kompaktnú konzistenciu.. A krájam vždy až po vychladnutí,,,v mojom prípade balkónové chladenie, nakrájať, nezjesť ale šupnúť do krabičky a na ďalší deň som pripravená :D Teda minimálne do obeda :D

    Vláčne ovsené tyčinky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

staja
Vyzerá to dobre a je to aj rýchle. Miesto jablkového pyré by tam určite mohlo ísť postrúhané jablko.
monty469
Toto sa mi paci a momentalne aj velmi zide ;-) Necakam na Novy rok, ale zatocit s vahou som sa rozhodla uz teraz. Vdaka za dobry napad :-)
stanci11
@Staja myslím že to pyré pridáva dosť na "lepivosti", neviem neviem či sa to nerozpadne len so stŕuhaným jabĺčkom, ale tip beriem a vyskúšam ho hneď najbližšie, prinajhoršom to vylyžicujem :D

stanci11
@Monty469 ty máš teda odvahu pred sviatkami začať!! páni, klobúk dole! Budem držať prsty! (a sebe tiež, nech nezjem všetko čo stretnem, stromček, banky a tak :D :D)

popoluska340
@Stanci11 (13.12.2016 19:58)

Ja tiez chudnem,takze nie som sama.Receptik sa mi moooc paci,som bezlepkarka,tak vymenim len vlocky za bezlepkove,a ovsenne mlieko za pohankove,normalne sa tesim,ked to vyskusam.
stanci11
@Popoluska340 určite pomeň a uprav :) ja som skúšala z ryžového mlieka (tiež sušené) a bol super, tak už len tie vločky zameniť naozaj ;) budem rada ak Ti zachutí! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia