Višňový likér

natka1975 - fotkanatka1975, 29. júna 2014

Tento receptik mam od jednej kamosky,ked sme este ako pubertacky chodili k jej babke "na tajnasa" odlievat tento vyborny liker :-) nemam moznost nafotit Zobraziť celý popisTento receptik mam od jednej kamosky,ked sme este ako pubertacky chodili k jej babke "na tajnasa" odlievat tento vyborny liker :-) nemam moznost nafotit postup ale, verte mi, je to vynikajuce a vzdy ak mam moznost sa dostat k visnam spravim likercik na "potiesenie duse" pri ktorom si spomeniem na "pubertacke zazitky" :-)

Suroviny

2,5 kg
3,5 kg
1 ks
2 čl
2,5 l
0,5 l
0,5 l




Postup

  1. 1

    Visne,najlepsie prezrete, umyjeme a odkostkujeme,dame do vacsieho hrnca.Pridame cukor a nechame cez noc na chladnom mieste.

  2. 2

    Zalejeme vodou a privedieme k varu,na malom ohni varime cca 15-20min. Na zaver varenia pridame vanilkovy cukor a odstavime z ohna. Po vychladnuti pridame vodku a rum a citronku.

  3. 3

    Alkohol pridavame,viac-menej podla chuti, kedze nemam rada "ostre napoje" tak tento pomer som upravila, povodne bolo 1:1 vodka a rum. Nechame v chladnom mieste prikrite 10-14 dni, sem-tam pomiesame vareskou. Precedime cez gazu do sklenych flas. V chladnom mieste vydrzi mesiace, hoci u nas ide na "dracku" :-)

Diskusia k receptu

natka1975
urcite sa moze pridat menej cukru.mimochodom, z tohto mnozstva mi vyslo cca 6l likeru,je pravda ze je dost sladky,taky "lepak" :-) takze s tym cukrom mozte kludne aj experimentovat..dik za komentar :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia