Višňový koláč z lístkového cesta videorecept

petko3621 - fotkapetko3621, 20. apríla 2015

Recept je z receptára Lidl, je to super koláč, ktorý je svieži a ľahký.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C
Višňový koláč z lístkového cesta (videorecept)
Foto: petko3621

Suroviny

1 bal
3 ks
300 ml
220 g
3 pl
350 g




Postup

  1. 1

    Postup je opísaný vo videu. :)

Diskusia k receptu

mezi
Toto je super ukážka ako sa lístkové cesto použiť nemá! Hoc je aj kúpené. Pod váhou náplne nie je schopné nadvihnúť sa a rozlístkovať sa. Zostatne z neho len gumová mastná podošva. No, ale keďže je to z Lidl-u, padnime na zadok! Prekvapuje ma, že ešte stále sa nájdu ludia, ktorí sú schopní kúpiť a potom to aj zjesť, cesto za 40-50 centov, ktoré okrem lacných nezdravých tukov nič nevidelo a o vajci nehovoriac. Už len normálne maslo a trocha múky stojí viac. A aby sa lístkovalo, tak obsahuje dokonca sódu bicarbónu, či ocot. Preto sa mnohokrát, pre toto rýchle nafúknutie láme na lupienky, či až omrvinky a pri pečení sa vytopí čo najviac. Ak si uvedomíte, že 400-500g cesto takto obsahuje 300-400 g tuku a zjete koláč 4 ľudia - amen - 75 -100 g tuku za jeden - dva dni zje každý, ak nie už za hodinu je koláč fuč. Namiesto kúpeného poctivé domáce lístkové cesto. Urobiť ho nezaberie ani 20 min. Alebo alternatíva z maslových sušienok, z bielej veky, vianočky, lineckého cesta, treného cesta, ba ešte aj kysnuté cesto (zo 100 g múky) by bola lepšia alternatíva.
evanaaa
@mezi - od teba som tu chválu ešte nevidela, skrývaš sa za anonymitu a všetky tvoje komentáre sú len kritika, pohoršovanie sa nad všeličím, zdá sa, akoby si vnucovala svôj spôsob varenia a čítam medzi riadkami - ja to viem najlepšie, dodržujte, čo vám radím, ap. Ty si ten múdry človek, ktorého rady sú vzácne a treba si ich brať k srdcu. Nehovorím, máš občas aj pravdu, ale ten spôsob, ako ju podávaš.......Aj ja viem skritizovať, ale dá sato aj iným spôsobom, nie ako to robíš ty, ako generál, nad ktorého niet. Prepáč, ale nedalo mi neozvať sa.
evanaaa
@petko3621 , aj ja robievam, síce málo, ale ak, tak tiež s kupovaného cesta, nie všetky sú na zahodenie, a je to aspoň rýchle, ak ho máš doma poruke. Jeden kúsok by som mohla aj ja.......
petko3621
@mezi , tak poďme po poriadku, tu vôbec neide o to, že to je z Lidlu, aspoň pre mňa to nehrá žiadnu rolu, čiže nepadol som na zadok. Predstav si, že v dnešnej dobe si ľudia kúpia lístkové cesto za 50 centov, pretože je to lacná a hlavne rýchla záležitosť. K tomu zloženiu, dnes neviem či nájdeš niečo v obchodoch čo je zdravé a obsahuje to to čo má... ak už niečo nájdeš tak toho je žalostne málo a stojí to nemalé peniaze. Dnes som sa bol dokonca pozrieť na lístkové cesto, na 100g obsahuje: cca 20 gramov tukov z toho 10 je nasýtených mastných kyselín, čiže 400 gramov lístkového cesta obsahuje 80 gramov tukov a nie 300-400 :D a keď z toho ešte odpočítame nasýtené mastné kyseliny vyjde nám 40 gramov tukov v 400 g lístkového cesta.
To je všetko, tak keď už ideš písať o tom a tom zober si do ruky to cesto pozri sa na tabuľku nutričných hodnôt a tak píš čoho je koľko...
Kritiku nemám problém prijať no dohady ma nezaujímajú.
erikao
To z Lidlu má 23 g tuku na 100 g, z toho nasýtené 13 g, čiže 400 g cesta obsahuje 92 g tukov (mínus 4x13 nasýtených je 40 g tuku)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia