Višňová torta
Višňová torta

Višňovo–smotanová torta

Edita Kozelnická
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 13. apríla 2017
Višňovo–smotanová torta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
50 g
500 g
4 PL
1 PL
100 g
1-2 PL
7 plátkov
150 ml
1 bal
1 ks




Postup

  1. 1

    Višňové želé: Višne opláchneme, osušíme a vykôstkujeme. Dáme ich povariť na 7 minút do 750 ml vody s kryštálovým cukrom, so škoricou a škrobom rozmiešaným v studenej vode. Škoricu vyberieme a zmes necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 200 °C. Lístkové cesto rozvaľkáme, vykrojíme dva kruhy s priemerom 25 cm, prenesieme ich na plech opláchnutý studenou vodou a pečieme 10 minút do svetlohneda. Jeden vychladnutý plát potrieme časťou višňového želé. Práškový cukor zmiešame s citrónovou šťavou a nanesieme na želé, polevu necháme zaschnúť.

  3. 3

    Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Zo želatíny vytlačíme vodu a pri miernej teplote ju rozpustíme, primiešame do nej tri lyžice šľahačky a vanilkový cukor. Potom zmes vmiešame do zvyšného višňového želé, opatrne vmiešame aj zvyšnú šľahačku. Takto pripravenú višňovú plnku nanesieme na spodný tortový plát. Plát s polevou rozkrájame na 12 kúskov a položíme ich na plnku. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, višňami a do boku torty vtlačíme mandľové lupienky. Tortu potom vložíme na hodinu do chladničky, aby stuhla.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia