Čerešňový koláč

Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Cesto je tvarohové. Je to velmi chutné a vyzerá dobre.

12
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. V miske si zhnetiem suroviny na cesto,
  2. vyložím na pracovnú dosku a cesto vyhnetiem, aby bolo hladké, pritom si jemne podsypem múkou, ale ked sa cesto nelepí na dosku je hotové. Nechám 15-20 min postáť.
  3. Potom cesto vyvaľkám na hrúbku 1/2 cm, narežem primerané pásy a poukladám višne-čerešne. /Kto má rád kyslejšie, tak stačia višne./ Okraje jemne postláčam
  4. a uložím do okrúhlej misky. /Ja som použila Delinamo misku. V nej sa veľmi dobré pečie./ Vrch potriem žltkom a upečiem.
  5. Zo zvyšného cesta som urobila šatôčky plnené lekvárom.
  6. Dobrú chuť!