Višňové potešenie fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. apríla 2012

Upiekla som pre mňa nové rezy, ktoré ma zaujali svojou zvláštnosťou prípravy.Možno sa aj vám budú páčiť...

10
porcií
45 minút
príprava
20 a 2x10 minút
na 170 a 160 °C

Suroviny

Cesto č. 1:
4 ks
100 g
100 g
Cesto č. 2:
50 g
1 lyžica
50 g
1/2 balíčka
2 ks
350 g iba toľko, aby sa cesto spojilo
Krém:
250 ml
2 z dvoch bal.
200 g
250 g




Postup

  1. 1

    Začala som najprv piecť piškotové cesto, lebo to sa potrebuje dlhšie chladiť..4 bielky a 100 g cukru som vymiešala so peny..

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som postupne po jednom za stáleho šlahania aj žltky..potom som pridala 100 g. polohrubej múky, ale opatrne som po častiach zamiešavala..

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Menší plech...22X33 som vymazala olejom a vysypala múkou,cesto som vyliala na pekáč.Trúbu so m rozohriala na 170 st. a piškota sa piekla 20 min..upečenú piškotu som nechala vychladiť.

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladenú piškotu som pokrájala na malé kocočky...

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si druhé cesto..zo všetkých surovín som zmiesila cesto..pridala som iba necelé pol deci mlieka,,,proste toľko, aby sa dalo cesto lahko zmiesiť..rozdelila som ho na 2 časti..

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obidva cestá som vyvaľkala ..mali by sa piecť na chrbte plechu, ale ja som ich dala na pečiaci papier a upiekla v nízkom pekáči..Cesto sa pieklo na 160 st. iba 10 min. treba dávať pozor aby nezhorelo.

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené cestá som nechala chladiť. Zatial som si pripravila krém..

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z dvoch pudingových práškov, ktoré sa pripravujú bez mlieka, som uvarila hustý puding.Pudingové prášky sú na 300 ml vody. Nechala som vychladiť a zatial som si vymiešala 200 g.práškového cukru s 250 g. domáceho masla do peny.Maslovú hmotu a vychladnutý puding som spolu vymiešala s pridaním 0,5 dl rumu..ak sa zdá, že je stále krém hustý, treba pridať ešte rum, alebo koňak...potom som do krému pridala najprv višne, premiešala som všetko a na záver som primiešavala po častiach pokrájané piškotové kocky..treba veľmi opatrne primiešavať, aby sa kocky nepolámali moc.

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plnku som rozložila po celej ploche koláča a položila na to vrchnú časť.Nepritláčala som, len tak som ju uložila. Koláč som nechala v chlade do druhého dňa.Na druhý deň som pokrájala na rezy.Zodpovedne môžem povedať, že je to výnimočný zákusok.Ešte môžem dať jednu dobrú radu: ak by som tento zákusok piekla opäť, určite by som vrchnú časť pred poliatím čoko polevou, pokvapkala buď koňakom, alebo nejakým likérom, ľahšie by sa dal pokrájať, aj krajšie..na vrch som urobila čoko polevu z 150 g. horkej čokolády a 50 g. masla..ak ho vyskúšate, prejem vám dobrú chuť...

    Višňové potešenie (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

zdezda
Fakt zaujímavá príprava, vyzerá veeeľmi pekne :-)
zuzuu10
Hmm, vyzerajú lákavo, ukladám :) Ten stred musí byť fajnovo šťavnatý, mňam :)
A do cesta č. 2 nejde múka? Z obrázka sa mi zdá, že tam je...
marijanka712
@izabella929 zaujímavý zákusok , ale u teba som si na takéto kúsky zvykla , máš velmi mlstný jazýček a recepty krásne zrozumitelne napísane ukladám a skúsim ho aj ja upiecť aj s tvojimi radami. Solwerkový sa mi vydaril zožal úspech tak aj tento bude iste výnimočný... dík za recept.
izabella929
marijanka712 veľmi si ma potešila s tým štollwerkovým rezom.-))) nech ti pochutí aj tento výnimočne šťavnatý zákusok.-)))
margaretka28
vyzerá veľmi zaujímavo,určite pri najbližšej príležitosti vyskúšam,dakujem za inšpiráciu!
sneica
zaujimavy kolacik...toto potesenie si ulozim...:)
elisticka
wau tento kolacik musi byt fajnovy ...Izabelka uz je v KK nachystany na nejaku oslavu.. ale podla postupu a ingrediencii to bude velmi chutit nevesticke a synovi:-)) mozno by sa z toho dala urobit aj torticka k narodkam ..:-))
cica2
zaujimavý ale lákavý a krásny! :-)
izabella929
@cica , toto bol jeden z najchutnejších zákuskov, ktoré som dala na Varechu..zatial všetky boli výnimočné chuťou, ale tento ma dostal..odložila som do chladničky pre kamošku a ver mi, že ešte aj 5 dni po upečení, bol fanrastický...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia