Višňové knedličky fotorecept

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 1. februára 2012
Višňové knedličky (fotorecept)
Foto: zuzuu10

Recept je podobný viacerým, ktoré už na Vareche sú :) No myslím, že variácii na ovocné guľky nikdy nie je dosť... jednoduché, rýchlo pripravené Zobraziť celý popisRecept je podobný viacerým, ktoré už na Vareche sú :) No myslím, že variácii na ovocné guľky nikdy nie je dosť... jednoduché, rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené, mňam :)

25 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Knedličky:
375 g
10 PL
1 ks
1/2 KL
1 PL
4 veľké ks varené
Pri podávaní:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, uvarené a ochladnuté zemiaky roztlačíme. Mala som domáci višňový kompót - aj s kôstkami. Takže aby sme sa pri jedení nezdržiavali s hľadaním kôstok, odstránime ich už teraz :) Nemám odkôstkovač, tak som si pomohla mokka lyžičkou - "vypichla" som ich tenkým koncom rúčky.

    Višňové knedličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zemiakov, tvarohu (dala som 1,5 obvyklého 250 g balenia ), celého vajíčka, medu, soli a múky vypracujeme cesto. Múku som pridávala postupne, tých 10 lyžíc je len odhad :) Uvidíte, ako bude cesto vyzerať - netreba ho príliš hutné, aby sa dobre robili guľky. Tipovala som, že sa mi budú rozvárať - ozaj som nemala cesto veľmi husté - ale pekne držali.

  3. 3

    Odoberáme kúsky cesta a tvarujeme knedličky. Do každej urobíme prstom dierku, do nej šup s višničkou a zakamuflovať stopy :) Z tejto dávky mi vyšlo 25 guliek (lyžička je kávová - na porovnanie veľkosti). V hrnci si dáme variť vodu. Hotové knedličky...

    Višňové knedličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... vkladáme do vriacej vody a varíme 3-5 minút - podľa veľkosti. Potom ich dierkovanou naberačkou opatrne vyberieme na plech. Tu som ich posypala makom, no kľudne skúste aj iné - orechy, opečenú strúhanku - čo vám chutí :)

    Višňové knedličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanieri posypeme podľa chuti cukrom, polejeme roztopeným maslom a pridáme višňový kompót. (Na odfotenie hotových som si spomenula, až keď som si šla pre dupľu - preto sú na tanieri len tieto dve opustené:) Aspoň mali dosť miesta:) Dobrú chuť! :)

    Višňové knedličky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marcy
tak toto som potrebovala :) .....bude hutná hrachovka s domácim chlebíkom a knedličky čisté,s čučoriedkovým sosíkom :o)
marijanka712
tvarohové knedličky robím ale receptúru mám inú a preto raz skôsim aj podla teba vypadá to dobre.
babav
Vyzeraju krasne ...cesto je pre mna novinkou ,lebo robievam bud
zemiakove ,alebo tvarohove...spolu som ich este v receptoch nevidela.Ukladam si tvoj recept a urcite vyskusam, aj so slivkami
a marhulami...to su nase najoblubenejsie;-)
tykadielko
výborný receptík...tvarohové cesto a višne...mňam....v lete , keď sú čerstvé jahôdky,to robím tiež...len toho musím urobiť poriadny kýbeľ :D
an3da
U nás sa robia iba zemiakové zo slivkami, tieto sa mi zdajú ozaj chutné,
istotne ich vyskúšam. Mám višne v zmrazovači, ale najlepšie by asi bolo
s čerstvými...ukladám do kk
zuzuu10
Ďakujem všetkým za komentáriky :)
@babav Tiež som takto cesto robila prvýkrát, a je super, s tým tvarohom nadýchanejšie ako čisto zemiakové... S čerstvým ovocím budú určite ešte lepšie, no možno ich bude treba o minutku dlhšie variť, predsa len sú marhule a slivky tvrdšie ako kompótové višne:)
@tykadielko Jooj tie jahody sú dobrý nápad... alebo maliny... no už vidím, že guľky budú v lete u nás v kurze :)

Tak vyskúšajte a napíšte, ako vám chutili ;)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
mnaaaamky!!!!!!!!!!!!!!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia