Višňová štrúdľa fotorecept

petulda - fotkapetulda, 1. februára 2014

Recept na višňovo-makovú alebo višňovo-orechovú štrúdľu. Zdedený po babičke a tak je jasné, že je najlepší na svete :)

20 minút
príprava
Višňová štrúdľa (fotorecept)
Foto: petulda

Suroviny

1 bal.
4 PL
1/2 hrnčeka
 na potretie
20 ks
100 g
40 g
1 ks bez kôstok
2 bal.




Postup

  1. 1

    Pomelieme si mak aj orechy.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    To isté zopakujeme aj pri piškótoch.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lískové cesto si rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovičku cesta si rozvaľkáme na pomúčenej doske.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto si rozložíme polovicu višňového kompótu. V prípade makovej štrúdle višne posypeme makom.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej posypeme polovicou piškótovej drte, prípadne aj strúhankou, 1 vanilkovým a cca polovicou množstva práškového cukru.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto zrolujeme a opatrne premiestnime na plech s papierom na pečenie. Druhú polovicu cesta opäť rozvaľkáme, rozložíme naň druhú polovicu kompótu a zasypeme mletými orechami.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opäť posypeme strúhankou, piškótami, vanilkovým aj práškovým cukrom, zrolujeme a premiestnime na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Obe štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pekne dohneda :) Po upečení necháme trošku vychladnúť. Servírujeme nakrájanú na hrubšie kúsky, posypanú práškovým cukrom :) Dobrú chuť!

    Višňová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

nadasky
Výborne Petulda,super ,chceme robiť slané balešky s kysnutého cesta ale urobíme tento tvoj mňam koláčik .Robime aj kakaovú a tvarohovú štrúdlu.Držíme palce pri dalšom pečení.Všetko dobré.
afataga
mas ich vydarene, ja robim tak, ze rozvalkane cesto jemne postrasim roztopenym maslom a posypem struhankou, aby mi ovocie nerozmocilo cesto, potom pokracujem ako ty, hotovu uz necukrujem, podla mna netreba, ale uznavam, ze na fotke to vyzera krajsie :-)
janger
Tvoja strudla vyzera velmi lakavo, len sa zahryznut :-).