Višňový zákusok
Višňová fantázia (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnešné pečenie, ovocné
odporúčam aj začiatočníkom.
50-60 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Prípravené ingrediencie na cesto.
- Ingrediencie na višňovu plnku.
- Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu, olej a napokon múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do cesta. Plech 39x40 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35 minút.
- Višňová plnka: Kompót scedíme, 400 ml šťavy uvaríme s vanilínovým cukrom a Zlatým klasom na hustú plnku. Ak nemáme toľko šťavy, tak pridáme trocha vody. Necháme vychladnúť. Potom primiešame višne.
- Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Nožom korpus zľahka narežeme, pokvapkáme trochou šťavy z višní a potrieme lekvárom.
- Na dokončenie si pripravíme ďalšie ingrediencie.
- Tvarohový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilínovým cukrom a Smetafixom do tuha. Postupne pridávame jemný tvaroh, premiešame a dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na korpus.
- Višňovú plnku pomocou lyžice nanášame do medzier. Kúsok chýba, menšia ochutnávka...
- Dáme stuhnúť do chladničky a nakrájame. Dobrú chuť.