Višne v čokoláde fotorecept

remcula - fotkaremcula, 15. januára 2011
Višne v čokoláde (fotorecept)
Foto: remcula

Nedávno mne jedna nejmenovaná kolegyňka nasměrovala na jistý link, ze kterého jsem byla nemocná. Formy, vykrajovátka, nádobí a vůbec věci do kuchyně jsou mou Zobraziť celý popisNedávno mne jedna nejmenovaná kolegyňka nasměrovala na jistý link, ze kterého jsem byla nemocná. Formy, vykrajovátka, nádobí a vůbec věci do kuchyně jsou mou úchylkou. A tak si myslím, že se s vámi můžu podělit o tady ten opravdu jednoduchý receptík.

20min minút
príprava

Suroviny

200g
60g
30g
100g- ale i víc, podle potřeby
podle potřeby




Postup

  1. 1

    Ćokoládu si s tukem a kakaem roztopíme ve vodní lázni. Totéž uděláme s bílou čokoládou.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do formiček nalejeme tmavou čokoládu až po okraj a vylejeme ji zpět do kastrůlu. Formu s čokoládou, která ulpí na bocích formiček dáme do ledničky.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mezitím si připravíme naložené višně v rumu.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    jakmile je čokoláda v lednici pořádně ztuhlá, naplníme formičky višněmi ..

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zalejeme až po okraj a dáme opět do lednice.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Varianta II. Opět nalijeme tmavou čokoládu do rormiček a opět ji vylijeme a dáme do lednice. jakmile ztuhne, nalijeme do formiček bílou čokoládu asi 2 mm pod okraj a zbytek zalijeme opět tmavou čokoládou a dáme ztuhnout. Vzniknou nám bonbóny plněné bílou čokoládou.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teď jen přidáme tmavou čokoládu a dáme ztuhnout..

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Varianta III. Do formiček nalijeme půl tmavé a půl bílé čokolády.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Višně v čokoládě.

    Višne v čokoláde (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

js9mxd
Trochu babračka, ale môže to byť dobré.Vyšne máš domáce?
danculka
Ke´d máš furmu,tak celkom rýchlo si urobíš bombóny,dobrý nápad....
hubata
Ja na tento recept používam tie podložky z bonboniéry. Vlastne tak urobím novú bonboniéru. Len pozor: čokoláda niesmie byť horúca, inak by sa tie podložky scvrkli.
hubata
js9mxd - ak nemáš višne, môžeš dať aj oriešok, alebo pomleté oriešky s cukrom, mandľu, prípadne kandizované ovocie, vaječný koňak, .........
smejkoo
Tak takéto niečo som ešte nepočula, už aj som to uložila do KK. Vďaka za tip!!!!
evusik
ja tiež občas robím domáce bonbóny - ako darček. Formy nemám ale používam tiež podložky z bombonier...... tvoje bonbóny sú krásne :-)
piczur
Ďakujem za pripomenutie receptu.. Sama seba sa pýtam, prečo som ich už dlhé roky nerobila?! Vyzerajú veľmi pekne, hneď by som si z nich zamaškrtila.
torticka
Jéééj, aké pekné, dávam do KK a určite spravím. Ale musím najprv zohnať višne.
aroooo
a prečo sa to nemôže tam hodiť tá višňa a naraz zaliať čokoládou?nedalo by sa to asi z tej " bonboniérovej šablóny" vybrať?
remcula
@aroooo , myslím, že by sem tam mohla být navrchu vidět a to by nevypadalo tak hezky.
letisia
a nemôžeš nám prezradiť aj ten link, z ktorého si bola "nemocná" :-))
jody
Tak toto nema chybu!!!! Visne v cokolade milujem a takto si ich mozem dopriat donekonecna. :-))) Ale uz ma napadol aj maly zlepsovak. Zda sa mi trochu pracne nalievat a vylievat cokoladu a tak dam len na spodok kazdej formicky vrstvu cokolady a tu necham stuhnut. Na tu potom polozim visnu a opatrne dolejem zvysok. Uz sa tesiiiiiim :-)))
hubarka35
Vy ste užasné,čo všeličo sa dozviem-višne v rume mám domáce-budem robit dezertik synkovi k narodkám-čoskoro bude mat....a idem kuknut ten link a zošaliem asi...
remcula
@jody , jen aby se ti ta višeň někde na boku pak neukázala, malý kousíček, aby třeba nebyl vidět.
evanaaa
A nedal by sa tam napríklad naliať ( kvapku) hustý likér - vaječný, čokoládový, nechať stuhnúť a doliať vrch čokoládou ? To sú ale nápady, že....
evanaaa
Ale to hlavné som zabudla : veľmi pekne to vypadá.A čo sa týka foriem, prišiel mi katalóg MAGNET, a tam bola silikónová forma, na ktorej boli rôzne figúrky, podobná tej tvojej a ja som si ale z nej objednala " veľkonočné vajíčka ", to by boli pekné čokoládky, alebo piškótové cesto plnené, uvidím, keď mi to príde.
remcula
@evanaaa , rozhodně ano a právě na takový pokus je třeba tu čokoládu nalít do těch formiček, vylít a až to ztuhne, nalít vaječňák a zase zalít tou čokoládou a máš myslím bombóny za všechny peníze, ne? :-)))
remcula
@ @ evanaaa , já to rozhodně vyzkouším i s griotkou!!! Ale musím sehnat hustější, ne ten kolomaz, co se teď prodává. To není, jak za mých dobrých mladých časů!! :-))
evanaaa
Pozrela som sa aj na ten obchodík,no, mne by tam museli zakázať vojsť, už len Domáce potreby sú pre mňa raj, ja ako somzačala zarábať, som tam bola po každej výplate a zveľaďovala si domácnosť.
janger
@remcula , z takychto linkov byvam veru aj ja chora;-))). Clovek by len objednaval, bez konca kraja! Krasne visne si spravila!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia