Drobné pečivo

Vínové rožky (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Čo k nim napísať. Krehké, jemné, fajnové a trvanlivé pečivo. Maslo a vajíčka sú stále drahé a tie v tomto recepte vôbec netreba. Jednoducho treba vyskúšať ;-)

44
porcií
18-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme všetky suroviny na cesto a zhnetieme. Pokiaľ pripravíme plnky, cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Pripravíme plnky: potrebné suroviny dáme do misiek a vymiešame.
  3. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a pokrájame na obdĺžniky 6 × 10 cm.
  4. Na každý dáme plnku a zrolujeme. Ukladáme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečieme na 190 °C 18 - 20 min., nech chytia jemne zlatistú farbu. Ešte horúce obalíme v práškovom cukre.
  6. Dobrú chuť :-)
  7. Môj asistent pri fotení :-)