Vínové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Na tento recept som si spomenul ako mi ostala ochutená strúhanka z kuraťa. Tak som urobil dnes vínové kolieska. Keď si spomeniem ako ich dcéra v 14 tích robievala a míňala mi smetol, granko a práškový cukor išiel som niečo piecť a zásoby fuč. Na otázku nevieš kde to zmizlo mi odpovedala to vieš ženy potrebujeme sladké. Hlavné je to jednoduchý recept.

15 minút
príprava

Postup

  1. Do misy si dáme hladkú múku jeden smetol a sedem Pl červeného vína (to je 1 dcl). Ja som použil Španielske víno ktoré má chuť pláni zaliatych slnkom ...a je lacné.
  2. Mohol by som písať o víne, ale tu je hlavné aby bolo sladšie a pomohlo nadýchať cesto. Tak tieto tri potraviny dobre v mise vymiešame nech sa to všetko spojí a dáme na 12 hodín do chladu odpočinúť.
  3. Na druhy deň cesto dáme na dosku posypanou trochou muky a valčekom spravíme asi 0,5 cm hrubé cesto. Vykrajujeme kolieska formičkou. Kolieska dáme na suchý plech do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20 - 30 minút piecť ( podla typu rúry). Ma to byť slabo hnede nie pripiecť. Vyzerá to ako lístkové cesto. Plech vytiahneme z rúry tak horúce kolieska dávame horúce do pripraveného práškového cukru a na na tanier a je hotovo. Jednoduché rýchle a lacné. A ukážka ako sa dajú urobiť z toho aj iné verzie napríklad slané. Mne ostala zarobená strúhanka tak som kolieska potrel vyšľahaným žĺtkom na to nasypal ochutenú strúhanku a na ňu dal slaninu posypal trochou vegety a potom na suchý plech piecť do rúry. Úvodný obrázok sú už upečené.
  4. Druhu polku cesta som vykrojil menšie kolieska potrel žĺtkom na to dal polku slivky s kompótu poukladal na suchý plech a šup piecť do rúry.
  5. Po vytiahnutí z rúry so posypal práškovým cukrom ktorý som mal v sitku. To so urobil ešte ako kolieska boli horúce.
  6. Môžme tieto kolieska použiť k tomu vínu čo ostalo. Ako sused hneď dobehol že niečo vonia tak som mu ukázal kolieska a on to nie to je ťažké na žalúdok a víno neostalo vraj nech sa neskazí. Už to poznal tak vedel že mu zostane.