Vínové kolieska fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 13. októbra 2014

Na tento recept som si spomenul ako mi ostala ochutená strúhanka z kuraťa. Tak som urobil dnes vínové kolieska. Keď si spomeniem ako ich Zobraziť celý popisNa tento recept som si spomenul ako mi ostala ochutená strúhanka z kuraťa. Tak som urobil dnes vínové kolieska. Keď si spomeniem ako ich dcéra v 14 tích robievala a míňala mi smetol, granko a práškový cukor išiel som niečo piecť a zásoby fuč. Na otázku nevieš kde to zmizlo mi odpovedala to vieš ženy potrebujeme sladké. Hlavné je to jednoduchý recept.

15 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks
7 PL




Postup

  1. 1

    Do misy si dáme hladkú múku jeden smetol a sedem Pl červeného vína (to je 1 dcl). Ja som použil Španielske víno ktoré má chuť pláni zaliatych slnkom ...a je lacné.

    Vínové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mohol by som písať o víne, ale tu je hlavné aby bolo sladšie a pomohlo nadýchať cesto. Tak tieto tri potraviny dobre v mise vymiešame nech sa to všetko spojí a dáme na 12 hodín do chladu odpočinúť.

    Vínové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhy deň cesto dáme na dosku posypanou trochou muky a valčekom spravíme asi 0,5 cm hrubé cesto. Vykrajujeme kolieska formičkou. Kolieska dáme na suchý plech do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20 - 30 minút piecť ( podla typu rúry). Ma to byť slabo hnede nie pripiecť. Vyzerá to ako lístkové cesto. Plech vytiahneme z rúry tak horúce kolieska dávame horúce do pripraveného práškového cukru a na na tanier a je hotovo. Jednoduché rýchle a lacné. A ukážka ako sa dajú urobiť z toho aj iné verzie napríklad slané. Mne ostala zarobená strúhanka tak som kolieska potrel vyšľahaným žĺtkom na to nasypal ochutenú strúhanku a na ňu dal slaninu posypal trochou vegety a potom na suchý plech piecť do rúry. Úvodný obrázok sú už upečené.

    Vínové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhu polku cesta som vykrojil menšie kolieska potrel žĺtkom na to dal polku slivky s kompótu poukladal na suchý plech a šup piecť do rúry.

    Vínové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vytiahnutí z rúry so posypal práškovým cukrom ktorý som mal v sitku. To so urobil ešte ako kolieska boli horúce.

    Vínové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžme tieto kolieska použiť k tomu vínu čo ostalo. Ako sused hneď dobehol že niečo vonia tak som mu ukázal kolieska a on to nie to je ťažké na žalúdok a víno neostalo vraj nech sa neskazí. Už to poznal tak vedel že mu zostane.

Diskusia k receptu

letisia
Doteraz som robila iba s bielym vínom a len na sladko. Vyskúšam s červeným a aj na slano podľa teba. Výborný nápad.
patroveckypitrs
Ďakujem za komentáre. Tu je jedno aké víno tam sa dá tam ide o zjemnenie cesta môžte sa tam aj granko pridať a zas to bude iné cesto. Na vrch kolieská môže sa dať hoci čo fantázii sa medze nekladú. Je to skrátka základne cesto na rôzne variácie.
letisia
A dokonca som našla obmeny tohto cesta, kde namiesto vína sa pridáva buď pivo alebo koňak.
capko
Idem už aj robiť na slano s klobásou. Zároveň ukladám a 5*.
jofolit
Ja si veru zajtra urobím s tou slivkou. Máš u mňa + a ukladám do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia