Vínna klobása

stefanmStefanm, 62 ročný muž, Prešov, 16. júla 2010 13:02
Ďalšie jeho recepty »

Vínna klobásaFoto: stefanm

Takéto klobásky si robím na vianoce do kapustnice no a vždy si odložím niekoľko kúskov do mrazničky.A pretože asi pôjdeme ma väčší nákup mäsa tak si robím priestor v mrazničke a došlo aj na klobásky.No a je tam , milá jezibabka1 , aj pivečko!!

30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky,dobre nasolíme a necháme najmenej 1 hod.odležať.Potom ho pomelieme spolu s v troche mlieka namočených pokrájanych a vytlačených rožkov.Hmotu preložíme do kutra,pridáme koreniny,roztlačeny cesnak,zbytok mlieka,smotanu a víno.Rozkutrujeme na jemnú hmotu a plníme pomocou nadstavca na mlynček do črievok. Klobásky opekáme v rúre na plechu vyloženom pečiacim papierom za občasného potierania olejom.Podávame so zemiakovou kašou a opraženou kyslou kapustou alebo s horčicou,baraním rohom a chlebíkom. Hojne zapíjame pivom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist