Vínna klobása

Vínna klobása
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 16. júla 2010 13:02Ďalšie jeho recepty

Takéto klobásky si robím na vianoce do kapustnice no a vždy si odložím niekoľko kúskov do mrazničky.A pretože asi pôjdeme ma väčší nákup mäsa tak si robím priestor v mrazničke a došlo aj na klobásky.No a je tam , milá jezibabka1 , aj pivečko!!

Postup prípravy receptu

1

Mäso nakrájame na kocky,dobre nasolíme a necháme najmenej 1 hod.odležať.Potom ho pomelieme spolu s v troche mlieka namočených pokrájanych a vytlačených rožkov.Hmotu preložíme do kutra,pridáme koreniny,roztlačeny cesnak,zbytok mlieka,smotanu a víno.Rozkutrujeme na jemnú hmotu a plníme pomocou nadstavca na mlynček do črievok. Klobásky opekáme v rúre na plechu vyloženom pečiacim papierom za občasného potierania olejom.Podávame so zemiakovou kašou a opraženou kyslou kapustou alebo s horčicou,baraním rohom a chlebíkom. Hojne zapíjame pivom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • honestka, 17. júla 2010 o 19:12
    @Stefanm : ked su tam tie rozky v klobaske, nekvasia, ked dlhsie stoja? davate ich aj vyudit alebo peciete vzdy cerstve? dakujem.


  • stefanm, 18. júla 2010 o 07:37
    honestka - Sú to neúdené klobásky.Môžu sa pred pečením uvariť a potom dať zapiecť alebo grilovaťSú podobné ako tie zo supermarketou,také tenké,grilovacie klobásky...Ja ich mám v mrazničke.


  • sbohemrozume, 1. augusta 2010 o 15:42
    Do mrazničkyje dáváš tepelně upravené nebo syrové?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist