Víkendová krkovička

lulyna - fotkalulyna, 5. januára 2014
Víkendová krkovička
Foto: lulyna

Veľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na slávnostnejšie chvíle. Výhodou je , že sa robí všetko Zobraziť celý popisVeľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na slávnostnejšie chvíle. Výhodou je , že sa robí všetko naraz.

6-8
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

cca 1- 1,5 kg
cca 1 kg
3-4 ks
3 ks
Marináda:
1 dl
1 ČL
1-2 strúčik
1 KL
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny, najlepšie je deň dopredu si mäso namarinovať , alebo ho ponechať v marináde aspoň niekoľko hodín. Marinádu si zmiešame , ten citrón v pohode stačí aj jeden. Zvrchu si mäsko narežeme, poriadne ho marinádou polejeme, aby sa lepšie ochutilo

    Víkendová krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň si prichystáme zemiaky - umyjeme ich poriadne kefkou a nakrájame na plátky.

    Víkendová krkovička - obrázok 2
  3. 3

    Petržlen si očistíme a nakrájame na štvrťky (ja ho nemám veľmi rada, takže som ho už prestala dávať). Zato hruštičky milujem, takže tie nevynechávam, keď nemám čerstvé, dávam aj zavárané. čerstvé sa len umyjú a nakrájajú na osminky. Všetko si naukladáme do jedného veľkého pekáča a dáme piecť, počas pečenia mäsko prevraciam a polievam šťavou. Na obrázku som ešte nedala hrušky, bola som už nedočkavá

    Víkendová krkovička - obrázok 3
  4. 4

    Zhruba po 90 minútach, môžeme konzumovať, prajem vám dobrú chuť. Výsledok môjho snaženia je naservírovaný hore

Diskusia k receptu

luss44
chutne si navarila, aj ja mám rada takéto pečeniie - všetko v jednom pekáči




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia