Pudingový zákusok

Viennetta rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok s jednoduchým krupicovo-vanilkovým krémom. Každý korpus natretý krémom som pokvapkala roztopenou čokoládou. Chuť tohto zákusku zvýrazňuje kombinácia orechového likéru a čokolády.

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.
  3. Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala a dala piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Takto som pripravila 3 pláty.
  4. Pripravila som si krém. V mlieku som rozmiešala vanilkový cukor, vanilkový puding a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď dala chladiť s nádobou do studenej vody. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a všetko som vyšľahala. Napokon som pridala orechový likér /to tmavé je likér/.
  5. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky chladiť.
  6. Keď som mala všetko pripravené, prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  7. Krém som pokvapkala roztopenou čokoládou a položila som druhý korpus.
  8. Aj druhý korpus som natrela horúcim lekvárom a natrela druhou polovicou krému a pokvapkala roztopenou čokoládou.
  9. Položila tretí korpus, zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku na krájanie a 3 kg cukru a uložila do chladničky do rána.
  10. Na druhý deň som korpus natrela horúcim lekvárom, natrela polevou z bielej čokolády a dala stuhnúť do chladničky. Urobila som hrebeňovou stierkou vlnky a schválne tak, aby presvital lekvár.
  11. Rezy som krájala horúcim mokrým nožom. Zdobila som čokoládovými hoblinkami. Prajem vám dobrú chuť.