Pudingový zákusok
Viennetta rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok s jednoduchým krupicovo-vanilkovým krémom. Každý korpus natretý krémom som pokvapkala roztopenou čokoládou. Chuť tohto zákusku zvýrazňuje kombinácia orechového likéru a čokolády.
20 porcií |
50 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
- Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k vajcovému základu.
- Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala a dala piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Takto som pripravila 3 pláty.
- Pripravila som si krém. V mlieku som rozmiešala vanilkový cukor, vanilkový puding a detskú krupicu a uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď dala chladiť s nádobou do studenej vody. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a všetko som vyšľahala. Napokon som pridala orechový likér /to tmavé je likér/.
- Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky chladiť.
- Keď som mala všetko pripravené, prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela polovicu krému.
- Krém som pokvapkala roztopenou čokoládou a položila som druhý korpus.
- Aj druhý korpus som natrela horúcim lekvárom a natrela druhou polovicou krému a pokvapkala roztopenou čokoládou.
- Položila tretí korpus, zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku na krájanie a 3 kg cukru a uložila do chladničky do rána.
- Na druhý deň som korpus natrela horúcim lekvárom, natrela polevou z bielej čokolády a dala stuhnúť do chladničky. Urobila som hrebeňovou stierkou vlnky a schválne tak, aby presvital lekvár.
- Rezy som krájala horúcim mokrým nožom. Zdobila som čokoládovými hoblinkami.
Prajem vám dobrú chuť.