Viedenský zemiakový šalát s chrumkavým rezňom

maggi - fotkamaggi, 7. apríla 2014
Viedenský zemiakový šalát s chrumkavým rezňom
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
600 g
2 ks
150 g
150 g
2 dl (alebo vody)
1 ks (alebo jarná cibuľka)
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarte v šupke domäkka. Zlejte ich a nechajte trochu vychladnúť. Po asi 5 minútach ich ošúpte, rozpoľte a nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky. Pripravte si 0,5 l vývaru z kocky, zmiešajte ho s horčicou a ešte vriaci nalejte na zemiaky v mise alebo hrnci. Vývar nechajte vpiť do zemiakov.

  2. 2

    Medzitým si rozklepte mäso na rezne, posypte vegetou a obaľte najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Vyprážajte v panvici vo väčšom množstve rozpáleného oleja.

  3. 3

    Do šalátu nasekajte nadrobno pažítku, šalotku a dochuťte vegetou Šalát podávajte vlažný s rezňami a mesiačikom citróna.

  4. 4

    <b>Tip:</b> Horúci olej spoznáte tak, že sa začne jeho hladina vlniť, alebo doň skúste vhodiť zrnko strúhanky. Keď sa začne škvariť, panvica je pripravená.

Diskusia k receptu

micanela
pochybujem, ze rezen je chrumkavy ked ho polozite na ten rozmoceny salat
zolik
Viedenska Kuchyna Maggi nepouziva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia