Viedenské rezy

Autor receptu: monnr

10
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. cesto: vajcia,cukor a vanilku zmiešame,pridáme olej,mlieko,múku a pdp došlaháme,cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech,pečie sa asi 20min,treba sledovať aby nám piškóta neprihorela,poprípade pichneme do nej špáratko a ked na nom nezostane cesto je upečená.
  2. Krém: Do hrnca si vylejeme 3/4l džúsu a v ostatnom zmiešame zlaté klasy a vlejeme do džúsu. Pridáme cukor (6PL) a uvaríme puding,ktorý za občasného miešania vychladíme. Vylejeme na vychladnutú piškotu.Dáme zachladiť.
  3. Vyšlaháme si šlahačku,najlepšie práškovú a rozotrieme na puding. Džús si zmiešame z rumom a namáčame piškóty,ukladáme na šlahačku,pofŕkame čokoládou.