Krémový zákusok
Krémový zákusok

Viedenské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. januára 2019

Zákusky som piekla pre Kristínku k meninám.

23
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto biele (2x):
4 ks
120 g
120 g
1 KL
na špic noža
Cesto čokoládové:
4 ks
120 g
100 g
50 g
1 KL
na špic noža
Krém:
600 ml
7 PL
1 bal.
120 g
250 g
1 PL
Čokoládová poleva:
180 g
50 g
1 PL
1 PL pochúťková
1 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Najprv som pripravila cesto na biele korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vareškou jemne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý korpus tak isto ako na prvý. Piekol sa tak isto ako prvý.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa piekol druhý biely korpus, pripravila som cesto na tretí -čokoládový. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, zmiešala som múku, prášok dom pečiva, sódu, preosiala som do cesta a opatrne vmiešala spolu s čokoládovou ryžou (je to zdobenie na torty). Piekla som tak isto, ako tie prvé dva korpusy.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky 3 upečené korpusy sa chladia na mriežke.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si krém. V mlieku som zmiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, za stáleho miešania som ju vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som pridávala vychladnutú kašu. Krém som rozdelila na 2 časti a dala stuhnúť do chladničky. Na spodok som položila biely korpus, natrela som ho hruškovým lekvárom, potom polovicou krému a položila som čokoládový korpus.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládový korpus som natrela tentoraz hruškovým džemom a potom druhou polovicou krému.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém som položila druhý biely korpus, zakryla papierom na pečenie, položila krájaciu dosku a zaťažila na noc 3 kg soli.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na druhý deň som zákusok poliala čokoládovou polevou, nechala stuhnúť. Nakrájala na rezy a zvýšila mi od minulého pečenia parížska šľahačkou, tou som zdobila zákusky. Prajem vám dobrú chuť

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vievak
Ako zvyčajne - exkluzívne rezy !! Zaujalo ma stredné čokoládové cesto.Tá čokoládová ryža v ňom dáva krásnu štruktúru.Rezy nielen pekné na pohľad, musia byť vynikajúce...
haji
Moc pěkný recept, dělaný s láskou! Všechno nejlepší Kristínce k jmeninám! Určitě potěšily i chutnaly.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia