Viedenská torta

forneta - fotkaforneta, 1. novembra 2009

Suroviny

8
200 g
60 g
120 g
100 g
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Dno formy vymastíme, rúru dáme vyhriať na 200 °C. Vajcia rozdelíme na žĺtky a na bielky. Žĺtky vymiešame dopenista so 100g cukru. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiaty čokoládový prášok s múkou, roztopené maslo, strúhanku a zľahka primiešame tuhý sneh. Cestom naplníme formu a pečieme asi 40 minút na druhej priečke od spodu. PRVÝCH 15 MINÚT NESMIEME TRÚBU OTVÁRAŤ.

  2. 2

    Upečenú tortu necháme niekoľo minút vo vypnutej rúre. Potom vyberieme a necháme na kuchynskej doske vychladnúť. Najmenej po 6 hodinách tortu vodorovne prerežeme na 2 pláty. Naplníme trochu ohriatou marmeládou a potrieme ňou aj boky a povrch torty. Čokoládovú polevu rozpustíme a celú tortu ňou potrieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia