Viedenská roštenka

dajaja - bez fotkydajaja, 19. marca 2014
Viedenská roštenka
Foto: dajaja

Dostala som chuť na viedenskú roštenku... tak som sa dala na googlenie a našla som toto http://bonvivani.sk/recepty/viedenska-rostenka iba som to trošku pozmenila prípravu cibule. Zobraziť celý popisDostala som chuť na viedenskú roštenku... tak som sa dala na googlenie a našla som toto http://bonvivani.sk/recepty/viedenska-rostenka iba som to trošku pozmenila prípravu cibule. Ja ju robievam podľa jedného kuchára... veď skúste.

6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
 na vysmážanie
 na poprášenie
 koľko máte radi




Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku si narežeme na cca 1 cm široké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu (2 ks) nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekne sfarbená.

    Viedenská roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

    Viedenská roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si ryžu: Ja si nechám v hrnci rozpustiť cca 1 lyžicu masti, do "sklovita" na nej osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku (zelenú). Potom pridám prepláchnutú ryžu, osolím, chvíľu popražím a zalejem vriacou vodou (vody dvakrát toľko ako ryže). Nechám dusiť, kým sa voda nevyparí (cca 20 min)

  4. 4

    A teraz tá úžasná cibuľka: Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme cibuľu "vypotiť" tak cca 5-10 min. Potom ju ešte vysušíme utierkou a posypeme červenou sladkou paprikou zmiešanou s hladkou múkou. Premiešame ju rukami aby sa paprika s múkou dostali všade. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme do hneda (dochrumkava). A už iba konzumujeme až do odpadnutia... Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jozka2
to je pochutka.Takato cibula nebula by zla ani k hamburger.
katkat
tak ta cibulka je riadne lakava :) pekny recept
mariamka
s tou cibulou si zabila, cista provokacia :)) pekne popisane jedlo z dostupnych surovin, super,, a pekne uvodne "cibulove" foto :))
luss44
chutne si navarila, podobné si pamätám zo závodnej jedálne, kde výborne varili. Tá cibuľa na mäsku bola vždy skvelá, i ked zdaleka nie taká kopa ako u Teba na tanieri :)
frezia68
Roštenky boli vždy obľúbené a chutné a cibuľou si nešetrila,hneď by som prisadla :-)
havino
aj ja takéto rada, ešte hrba šalatu, ryže trochu nechám, cibuľu zjem všetku
eviana
Krásne jedlo... a tej cibule si dopriala, joj, ako by si mi ulahodila :) 5*
dajaja
dakujem Vám všetkým ,eviana a kukulienka71 dakujem aj za body,ste milé
frezia
Velmi pekne jedlo si uvarila, aj krasne naservirovala.
rea1
ja nekomentujem, len sa pridávam k predrečníkom. ryžky mi stačí jeden kopček, aj ten môžeš ozdobiť troškou cibuľových krúžkov a vedľa na tanierik prosím dajaký šalát. ale stačí mi aj holá neochutená zelenina, nie som náročný stravník. prišla by som tak okolo 12,30 h. ďakujem. :-)) jana
afataga
vsetko uz bolo napisane, fajne si navarila, ta cibula takto urobena sa aj akosi vola, len si teraz za ten svet neviem spomenut ako :-), pridem s reou :-)
evanaaa
Pekné! Takže takto sa robí viedenská roštenka....ak sa môžem spýtať, mletá paprika tam nejde? Ja som asi zvyknutá dávať ju do každej mäsovej šťavy, ale zrejme sem sa nedáva.
dajaja
prepáč evanaaa že tak oneskorene nie paprika tam nie je a myslím že tam ani nechýba ,skús a daj vediet či to može byt aj bez nej daria
lubkamac
Tak dnes som sa nechala inšpirovať, fantastický recept :) Hlavne tá cibuľka :)
1x martau
mimaza
dnes máme na obed, som zvedavá ako ma ohodnotia :D
drajan
Výborné, už som podľa tohto receptu robila viackrát. Tá cibuľka je výborná. Vždy jej urobím viac, ale mrzí ma, že ked postojí, zmäkne. Je aj tak dobrá, no naj...je uplne čerstvo usmažená.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
S touto ponukou vždy získam pochvalu. Vynikajúce s tou cibuľkou .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia