Viedenská knedľa vo forme fotorecept

jerica - fotkajerica, 18. novembra 2010
Viedenská knedľa vo forme (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica Robila som viedenskú knedľu ktorú mám na VARECHE, zvolila som iný spôsob varenia , pri otvorení novej tržnice (bývalá IKEA)som pri jednom Zobraziť celý popis@jerica Robila som viedenskú knedľu ktorú mám na VARECHE, zvolila som iný spôsob varenia , pri otvorení novej tržnice (bývalá IKEA)som pri jednom stánku s hydinou , dala do reči s pani , spomenula som jej aké dobré recepty sú na VARECHE , povedala že si občas pozrie varechu , robila viedenskú knedľu z varechy , zistili sme že to bol môj recept. Povedala že všetky suroviny a postup robila ako bolo uvedené len nerobila gule ale dala do bábovkovej formy a varila vo vode. SKÚSILA SOM .

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks, z predošlého dňa
4 ks
2 dcl, vlažné
2 dcl
2 dcl




Postup

  1. 1

    TREBA POZRIEŤ !! tento recept so surovinami a postupom je na tomto linku!! http://varecha.pravda.sk/recepty/viedenska-knedla-fotorecept/6259-pouzi.html

    Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravené suroviny som vložila do masťou vymastenej bábovkovej formy ,

    Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    formu som vložila do hrnca s vriacou vodou , prikryté som na miernom plameni varila 30 minút

    Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po uvarení som knedľu vyklopila na plech a masťou pomastila

    Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravené k servírovaniu

    Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    viedenská knedľa s hovädzím na hríboch , omáčku pasírujem , do prepasírovanej šťavy zahusťujem do smotany na šľahanie pridám zemiakovú škrobovú múčku a 1 PL horčice.

    Viedenská knedľa vo forme (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ailuj82
zaujímavé a určite výborné. Ukladám do KK :)
magdula
robím ich tiež, ako gule ale dávam tam ešte upraženú cibuľku a nedávam olej, sú veľmi dobre, najmä s omáčkou.
evusik
@jerica ja robím podobne, len zmes natlačím do tlačenkového sáčku a robím v parnom hrnci... v bábovkovej forme je to veľmi pekné :-)
havino
veľmi pekné, krásne, výborný nápad, robievam ich tiež, ako gule, ktoré varím vo vode
babi
Jarka super knedla, u nás iná ako viedenská knedla nemôže byť . Minule som niekde čítala, že ju možno aj piecť vo forme na biskupský chlebík, vyskúšala som a bolo to výborné
hubarka35
to je neskutočné čo nevymyslite,prave dnes som si kupila silikonovu formu na babovku,aj tu treba vymastit?asi nie?nemam skusenost zo silikon.formami....ved naučim sa...
anina43
už som urobila rôzne knedle, žemľové, kysnuté, zemiakové ale uvariť žemľovú knédľu vo forme na bábovku ma ani nenapadlo. dobrý typ, krásne to vyzerá, ja som väčšinou varila v porcelánových hrnčekoch, ktoré som vymastila , vysypala hr. múkou, obsah naplnila do 3/4 hrnčeka , vložila do rajnice s vodou siahajúcou do 1/2 hrnčeka a varila 20 min. po vyklopení som nakrájala niťou .
alexdidi
Tiež robievam...v tej bábovkovej forme vyzerá krásne...
voz12
Práve dnes som robila viedenskú knedľu,ja ju balím do folie a varím vo vode.
tatranka
@jerica ohromný nápad.Jednak to pekne vyzerá a zároveň máš kopec kúskov.Ja varím túto knédlu v tlačienkovom sáčku,ale už budem robiť len takto,akosi nám to predviedla.Ohromné.!!!!!!!!
evanaaa
Hubarka35, silikón by sa mazať nemusel, tak to vyskúšaj.
danculka
Tiež som varila vo fólii,ale tento spôsob nemá chybu,ukladám si do KK.
babav
@jerica , je to napad za milion !Inspiracia je zakladom vynachadzavosti,
ako to potvrdzuje aj tvoja krasna Babovka z viedenskej knedle;-)
garanco
Takúto knedľu nevarievam, ale budem, veľmi sa mi páči recept.
egreska
perfektný napad a potom že baby na trhu len klebetia nezmysly...a taketo vychytavky sa tam človek=žena dozvie :-)))
porzellanka
Genialny napad. Vyzera to velmi dobre. A samozrejme teraz mozeme pouzit aj ine formy... srnci chrbat. Cez vikend vyskusam. Vdaka za recept.
remcula
No, já jsem to už taky zkoušela, ale moc se mi to nepovedlo, ale tady na obrázku vypadá úchvatně!
hannah22
super, ja varievam knedlu v sáčku ale táto je krajšia ukladám a skúsim... učiť sa učiť skazal ... :))
sairaam
Ale aké je to pekné! Obrázok zvádza na okamžité vyskúšanie :-)))
klaura
všetci ukladajú, uložím si aj ja ... :))) Ja robievam knedľu iba kysnutú, najbližšie prekvapím rodinu touto ... vyzerá to naozaj dobre a určite im bude chutiť ... :)
sracz
Tak toto vyzerá - prudko jedlé so sklonom k nevyliečiteľným návykom - alebo ako my košickí šráczi spod Šibenej hory zvykneme hovoriť, superfasaextraprímavagáň! Toto môžem vo sviatky i piatky, v pracovné dni i cez -vajkendy-. A naviac k hovädzinke na hríbikoch (a eščik pritim zo šmetanku, ako by povedala moja Lady Ann); ja by som určite mal mazľavolepkavý lábszár - môčing či glejovicu! Ďakujem Ti Jerica_čka, čaja moja šumná a blahoželám ku perfektnej práci s vareškou, bábovkovou formou i s fotoaparátom!
sracz
... hej a spomenul som si na jeden recept, pri ktorom som aj ja použil bábovkovú formu, ale v mojom prípade hladkú, nie tvarovanú ako Ty. Je niekde na -hardisku- starého PC; musím sa v ňom prehrabať! Tak ten potom napíšem zvlášť s venovaním pre Teba, ako vďaku za -nakopnutie- ! Ešte -krát- ďakujem!
hubarka35
no knedla sa mi vydarila v tej silikon.forme,a nabuduce skusim v srnčom chrbate,ktory dam na pekač s vodou vriacou,prikryjem druhym pekačom a vložim do rury,vdaka za receptik....
bazulienka
vyzerá to dobré,hneď v utorok to skúsim urobiť.Napíšem,ako to dopadlo.
honestka
si skvela Jarka! tebe a par dalsim velmi cinnym a skvelym receptom by sa tu mal udelit rocny ,,RAD Zlatej Varesky,, ako to robieval pan kral...
jerica
ďakujem Vám všetkým za povzbudivé komentáre , potešila som sa každému , myslím že na našej VARECHE je veľa skvelých dievčat , (dám) chlapcov (pánov) musím to tak napísať , ktorý sú vynikajúci , tiež podľa môjho názoru si zaslúžia "zlatú varešku " už len ten čas s fotením pri varení , čas ktorý venujú vkladaním receptov s foto dokumenáciou na varechu si zaslúži uznanie.
sbsgabi
Super skvelý nápad ja sa mordujem a plním to do igelitového vrecka a varím vo vode .Určite v nedeľu si ich urobím už sa teším.
Ďakujem za nápad
jerica
Teší ma,že sa Vám všetkým páči tento postup , naservírovaná na stole vyzerá perfektne, v nedeľu budem robiť zemiakovú knedľu k sviečkovej uvidím ako sa mi podarí !? pridám :-))
noelia
O chvilocku idem na to ! Celkom iste to dopadne vyborne a zajtra to "zmastime" so svieckovou ! Muchas gracias !
noelia
TAK! Mila Jerica, velmi pekne dakujem, pretoze som si dnes od mojej rodiny "zlizla" uuuuuuzasnu pochvalu a "knedlik" sa mi podaril. Chutil excelentne, bol jemny....hmmmm.....V Spanielsku sice nemame klasicke rohliky - najlepsie na svete - ale nasla som si nahradu v bagetach.Takze VITAJ V NASEJ KUCHYNI !......ospravedlnujem sa, ale moja klavesnica nema makcene a dlzne, pretoze spanielcina ich nepouziva nasim sposobom. Tak asi pisem ako Tarzan....prepacte !
1x jerica
jerica
@noelia nevieš si predstaviť akú mám radosť že si sa odvážila mi napísať o Tvojom úspechu rsp.pochvalu na recept z VARECHY od varecháčky. Bola by som rada keby mi napísali aj iný varecháči čo vyskúšali moje recepty , hoci aj neúspešné , lebo aká koľvek odozva negatívna ale aj pozitívna ťa posúvajú. Tu nájdeš aj recepty na rohlíky , pozri @egreska , @honestka nenapadajú ma ďaľší , ale od týchto varecháčiek som robila pečivo , výborné!!. :-)) Na mäkčene sa vykašli , " Tarzan pise celkom slusne! "
evicka63
Ja mám doma sklenenú bábovkovú formu môžem ju použiť? Môj rozum hovorí, že asi áno keď vydrží teplo v rúre, ale skúšal to niekto?
jerica
@evicka63 až teraz som sa dostala k tvojej otázke , určite sprav aj v skenenej forme , len keď ju vyberieš z vody daj knedľu vo forme na drevenú dosku, alebo ju hneď vyklop na dosku.
abend
@jerica , prosím, bábovkovú formu si mala priamo vo vode ? Nenabrala sa do nej voda? Mohla by som ju položiť na parák, teda že nebude priamo vo vode. V sobotu máme oslavu vnuk má 18 rokov a chcem tie knedle urobiť podľa Teba. Vďaka za odpoveď.
jerica
@abend to je ale telepatia, ja som práve dovečerala moju knedlu,priznám sa že som rozmýšlala že spravím túto ,ale som si to rozmyslela a spravila som môj recpt na viedenskú knedlu, gulky a vyvarené vo vode,ale ty sa pýtaš či forma bola ponorená vo vode , áno bola vo vode,ale tá forma je veľká , tak vôbec nebol problém ju mať vo vode,ale keď máš menšiu formu a nie si si istá,daj do vody parák na knedle ale tak aby voda obmývala bábovkovú formu a nechaj prikryté,nič s tým nepokazíš,forma vo vode a para pod pokrievkou. Škoda že neviem doložiť sem foto , ale možno priložím foto do receptu čo som pred pol hodinou robila viedenské knedle,dokonca vlastný recept som musela v knižke hľadať.Keď si nebudeš s niečim istá napíš do e-m,rada ti poradím.
Gratulujem vnukovi,moja vnučka bude mať tiež 18, teraz 21.januára.
abend
@jerica , udeľujem Ti rad Michelina s piatimi hviezdičkami za suuuuper recept viedenská knedla.V sobotu som ju podávala k mladému jeleňovi, toho som pripravila ako sviečkovú no a k tomu Tvoja knedla jedna báseň.Trochu som sa obávala toho varenia vo forme na bábovku, ja som ju dala totiž do formy viacúčelovej, t.j. takej ktorá sa rozoberá a po výmene spodku sa v tom pečie torta. Ale nič sa nestala, knedla bola ako vystrihnutá z Burdy a celí rodina najskôr zírala čo za čudo som položila na stôl a za chvíľku z nej nebolo ani kúsok. Vďaka za recept. Priprav vnučke opäť niečo vynikajúce na oslavu 18 narodenín , potom daj recept na Varechu. Vnučke všetko naj, naj, naj k narodeninám. :-)
jerica
@abend ďakujem za rad Michelina , len treba byť trochu s pokorou , určite to nie je nič výnimočné keď je to dobre napísané,hlavne treba nabrať odvahu,hlavne že si sa nevzdala a spravila v tej tortovej forme s vymeniteľnou vložkou na bábovku,lepšie sa ti vyklopila.
Gratulujem k odvahe a k úspechu pred hosťami.
tiginko
výborný nápad s tou bábovkovou formou, už inak ich ani robiť nebudem. Recept na tieto knedle mam od mojej mamy, ale tá ich varila vždy v naolejovaných utierkach a kvôli tomu som ich nechcela robiť. Utierky by človek najradšej potom hodil do koša, ale kedže som šetrná, tak som sa trápila s ich vypraním. Srdečná vďaka za tento nápad (aj keď sprostredkovaný od neznámej pani), odteraz moje milované "viedenské" budú častejšie...
jerica
@tiginko nie som fit , ležím a popíjam čajík aj s bombónikom (na priedušky) a tu ako si , mi nedalo nakuknúť do toho môjho virtuálneho priateľa , zapínam , čakám , medzi tým čájík , a aké prekvapenie , keď si otvorím našu varechu , neuveriteľné , vrátiť sa tak k starému receptu je zázrak,určite ma to potešilo, skoro ako darček od Ježiška . Ďakujem neznámej pani , že si spomenula na tento zabudnutý recept , je to pre mňa záhada:-)
tiginko
@jerica ja mám uložené v KK aj staršie recepty a ty patríš medzi moje favoritky, takže niet divu :-). Inak tou neznámou som myslela tebou spomínanú pani z trhoviska, v úvode receptu :-) Prajem ti rýchle uzdravenie a na priedušky odporúčam oreganový olej, v poslednom čase s ním máme v rodine skvelé skúsenosti. Kupujem cez internet, ale už som aj počula, že stačí naložiť oregano či sušené, alebo čerstvé do oleja, nechať pár týždňov luhovať a potom scediť. To kupované stačí užívať 2x denne po dve kvapky v lyžičke vody. Len je to príšerné :-)
1x jerica
jerica
@tiginko , prepáč, čas jesenný ma zavial z zabudnutému receptu,ďakujem za rady, viem, ale keď som si to prečítala, mala som kúru s atibiotikami, a nevracala som sa k receptom. Dávam si oreganový olej aj preventívne :-)
marfa441
Som Vám vďačná za skvelý recept, knedľou robím pravidelne a stále sa podarí a je chutna, môžem len odporučiť.
2x haji a jerica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia