Viedenská knedľa fotorecept

jerica - fotkajerica, 6. apríla 2010
Viedenská knedľa (fotorecept)
Foto: jerica

Tento recept mám od rodinnej kamarátky Ľubky z Plaveckého Podhradia. Nedá mi ho nedať na VARECHU, hoci si myslím, že niektoré gazdinky ho poznajú. Dodržiavala Zobraziť celý popisTento recept mám od rodinnej kamarátky Ľubky z Plaveckého Podhradia. Nedá mi ho nedať na VARECHU, hoci si myslím, že niektoré gazdinky ho poznajú. Dodržiavala som postup aj množstvo, výsledok veľmi chutné knedle.

Suroviny

10 ks
4 ks
2 dcl
2 dcl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájať na drobné kocky cca 1cm, v mlieku rozšľahať vajcia, olej, múku, soľ,vňať , zmes poliať na nakrájané rožky, zľahka premiešať, nechať vsiaknuť cca 30 min.

  2. 2

    Ruky do studenej vody namočiť a tvarovať gule, dobre postláčať, aby neboli kostrbaté.

  3. 3

    Vyvariť v osolenej vode 15 min. V pol čase popretáčať dole hubou.

  4. 4

    Hotové potrieť masťou. Krájať na plátky, na druhý deň po naparení sú ešte chutnejšie. Podávam k omáčkam (sviečková na smotane, na foto je hubová krémová)

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka , knedle moc nemám rada, ale táto vyzerá super. Pri najbližšej príležitosti vyskúšam.
frezia68
Výborné knedlíčky,už som dávno nerobila,ale asi ma nalákaš tou fotkou.
pivonka
knedle mám rada, dávkovanie meraním, super. Prikladám.+
bozulka
Knedle robievam iba takéto a ešte s malou obmenou.Kysnuté nerobím.
bambulka51
bozulka,Tvoje knedličky som už robila dva krát.Recept si už aj moja dcéra vzala,chutili jej .Vieš tie Tvoje kvasnicové.
martina34
ja som ešte takéto nikdy nerobila, iba kysnuté a dokonca som takéto ani nikdy nejedla, žeby som to teraz skúsila?
babav
Vdaka za recept @jerica.Zda sa byt jednoduchy a vysledny produkt je urcite chutny.Podobny recept je na knedlu varenu v utierke ,ale to sa mi nikdy nechcelo robit,radsej robim kysnutu.Tvoj recept urcite vyskusam!
praezision
Knedľu tiež moc nemusím, ale táto ma celkom zaujala. Ukladám si a ďakujem.
abend
Mám podobný recept, namiesto oleja dávam maslo, nerobím guličky ale 2 väčšie valčeky, zabalím ich do utierky, konce utierky pevne zviažem a takto pripravené varím vo vriacej vode. Tieto knedle sú veľmi vhodné k divine.
jerica
Tiež som nerobila takéto knedle, totiž nemala som recept , boli sme u kamarátky , tam nás pohostila super obedom , kde boli na tanieri aj tieto knedle, dala mi recept a som to vyskúšala, netreba žiadnu utierku, je to jednoduchšie,dokonca sú veľmi chutné. Presne som ich robila podľa receptu,nič som nemenila.
babidka
ja knedle velmi nemusim / som "bandurkova" / ale toto vyzera tak jednoducho , ze urcite to urobim manzelovi a potesim ho . Knedla je totiz jedno z malo jedal ktore radsej kupim ...:-)))) Ď.
jerica
Ja tiež dám prednosť "bandurke", ale ako som videla tieto knedle , a ako chutili, nedalo mi, aby som ich nerobila, tak ľahko a rýchlo a chutné, tak neuro to. @babidka určite potešíš polovičku.
silviamx
Genialny recept, vcera som ich robila. Chutia mi viac ako obycajne knedle.
martina34
Dnes som ich robila, len som si neodpísala recept a ráno varecha nešla. Inprovizovala som, ale nakoniec som okrem múky trafila všetko. Mlieko som dala menej. Varila som ich tak, že som si urobila šúlky, zabalila som ich do potravinárskej fólie a tak šup do hrnca s vriacou vodou. Priznávam, robila som to preto, že som sa bála, že budú na vrchu mazľavé. Potom ďalší problém, koľko variť? Varila som ich asi 15 minút. Boli super. K tomu som urobila kura na smotane. :-))
martina34
Výsledný obrázok knedle som pridala k receptu ku kôprovej omáčke. :-)
elisticka
jej toto som robila pred 30 rokmi už som na to zabudla ale je to vynikajúce znova urobím dakujem za recept::-)))ukladam do KK
teresa21
vyborne...varecha si ziskava uznanie u nas doma :) ... viedensku knedlu si po prvej ochutnavke objednali na prvy sviatok vianocny ku kacke s cervenou kapustou
jerica
@teresa21 predpremiera dopadla na výbornú , potešilo ma že rodina odsúhlasila viedenskú knedlu na sviatky. prajem pekné pohodové sviatky pri Vianočnom stole.
egreska
@jerica knedla je výborná,dnes som ju urobila k pečenému bôčku a kapuste.Jednoducha a ešte lepšia ako kysnutá.Dakujem za receptík a ak sa nenahneváš ,rada ho posuniem dalej..
jerica
@egreska teším sa že si to napísala , nenahnevám sa za žiadne posunutie dobrej správy!!
mipa
skusal som, vydarili sa, vynikajuca priloha :)
jerica
@mipa Pekné že si to dal vedieť , takto mám pocit že som urobila dobre pridaním tohto receptu na varecha.sk :-)) Keď ti ostane , môžeš plátky opražiť na masti,najlepšie na kačacej keď by si ju mal , ale ja s vajíčkom k tomu hlávkový šalát , máš pochúťku.
mipa
to by bola zaujimava variacia, problem je, ze tieto knedle neostavaju :D, a este ... dakujem za recept ;)
aliia
obyčajné knedle nepapáme, ale týchto sme sa nevedeli dotlačiť...vďaka za fantastický recept :)
dunkelmi
Knedle sú výborné, robil som ich už viac krát, mám ich uložené a dnes prídu dcéry na návštevu aj z rodinami, tak ich musím robiť znovu, na ich želanie. Nevedia sa ich dojesť. Sú výborne aj na dtuhý, či tretí deň.
Chcel som už dávnejšie napísať poďakovanie, len akosi som sa ktomu nedostal. Tak, teda veľká vďaka...............
marianna76
Z Plaveckého Podhradia... tak to si uložím, skúsim... Boli sme tam zrovna v nedeľu na hrade. Krásne sa Vám podarili... Asi začnem kupovať rohlíky.
jerica
@jezibabka59 ja som tiež všeličo ešte v živote veľa toho neskúšala , ale keď skúsim tak je to ako v tej pesničke, lalálala
"nič krajšieho nepoznám ako keď sa v zástere pri tanci (hrnci)vyzvŕtam, pekne sa daj dotoho a uvidíš že budeš
spokojná,tuším budem musieť si ich tiež zopakovať.
@dunkelmi aj by som na Teba zabudla , ďakujem že si spomenul ako vám chutili , @alila aj tebe ďakujem že si napísala ako ste sa s chuťou nevedeli dotlačiť , @mipa neboj ani na teba som nezabudla , ale určite vyskúšaj ako som napísala , len budeš musieť niekde do "šuplíka" si ich odložiť .
marijanka712
@jerica robila som ich prvý krát a vydarili sa podávala som ho ku kuraciemu paprikášu manžel toto jedlo spája s mamičkinou kuchyňou a chcela som mu urobiť radosť .spomienka na jeho mamičku a podarilo sa som rada.
marianne69
@jerica boli super,robila som k svieckovej.Moj muz vylozene nema rad knedle,vystudoval v Brne a Brnaci maju knedle radi:-) ze ich mali co druhy den na obed a ma odjedene knedli na cely zivot...ale tieto mu smakovali:-) dakujem...
lucos
Kolko myslite ze vydrzia v chlade?
jerica
@nazarboncuk ,ďakujem , je mojim potešením :-)
@vladokk ,dúfam , že knedle prešli skúškou , teším sa :-), @marijanka712 ,si dobrá gazdinka , potešila som sa že chutili
@marianne69 ,to muselo byť radosti, keď po dlhom čase si ulahodila polovičke :-)
@lucos , nemám vyskúšané , myslím si , že tri dni určite, potom už neviem zaručiť,či sa nemení chuť.Mám nádoby tupperware, kde potraviny môžem mať dlhšie uskladnené v chlade.
gordonko
@jerica .... sú prudko jedlé ,práve som dojedol , dcera si dala duplu ... super mňamka VDAKA za recept
jerica
@goronko , potešenie na mojej strane a aj poďakovanie , že si dal na známosť. U nás je to knedľa na prvom mieste , potom zemiaková a až na poslednom , kysnutá knedla.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@jerica ďakujem dnes som pripravila podľa Vášho receptu knedle a mali úspech aj u moja rodina ďaleko od Slovensko.
1x jerica
jerica
@lba ďakujem , ušiel mi Váš povzbudzujúci koment :-) polepším sa :-)
pacik
@jerica vynikajúce, viedenské som robila prvýkrát v živote, nemala som ani obyčajné rožky, iba grahamové, ale knedle z nich chutili úžasne :-)
1x jerica
jerica
@pacik ďakujem, potešilo, mám rada grahamové, skúsim aj ja s grahamovými, u nás budú v nedeľu.
hubata
Len teraz som tento recept našla na fb. Je to tak ako to má byť: k hríbovici tieto knedle chutia najlepšie..... Nikdy nezostali ale ak náhodou by niekomu zostali, posypať opraženou cibuľkou, k tomu misku kyslej kapusty - no paráda. @jerica : Jarka máš ich krásne, vydarili sa ti, pozdravujem na Podhradzí.....
kimlo
Cez víkend som ju robil, je výborná...omáčka je hubová podľa @mijaita , tiež nemá chybu...fašírka klasika... vďaka za recepty.


jerica
@Hubata (3.7.2015 11:53) Jarka, aj ked neskoro, ďakujem :-) keby som si neotvorila komenet od @kimlo , neprišla by som na to Tvoje komentovanie.

@kimlo (15.5.2017 09.55) ďakujem, slovíčka pochvaly vždy potešia, konečne by som mala aj ja navariť hríbovicu aj s knedou, fašírka by bola "bonus" niekedy nápad príde aj sám, ako teraz tvoj koment.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia