Viedenská knedľa fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 29. novembra 2015
Viedenská knedľa (fotorecept)
Foto: gordonko

recept je ,,potiahnutý,, od JERICA ... , tieto knedle sú chutnejšie a vraj Zobraziť celý popisrecept je ,,potiahnutý,, od JERICA ... , tieto knedle sú chutnejšie a vraj dietnejšie , preto sme ich dnes robili k ,,slovenskému trojboju,, krkovička , kapusta a knedle

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
2 dcl
2 dcl
4 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    staršie rožky si nakrájame na kostičky .... asi 1 x 1 cm

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do mysy si nalejeme 2 dcl oleja , 2 dcl mlieka , 2 dcl hrubej múky

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme 4 vajíčka , nasekanú petržlenovú vnať , soľ a premiešame

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do zmesy prisypeme pokrájané rožky a premiešame

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zmes odoberieme a vložíme do mickroténového sáčika ,vytvarujeme menšie knedle , sáčiky uzavrieme

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    knedle necháme 30 minut odležať a potom ich vložíme do vriacej vody , pochvilke som urobil špaidlou zopár dierok do sáčika

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    knedlu po 15 minutách varenia obrátime a varíme ďalších 15 minut , hotovú potrieme olejon ..... krájať sa dá aj cvernou .... vraj sú tieto knedle chutnejší na druhý deň - uvidíme zajtra

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    DOBRÚ CHUŤ

    Viedenská knedľa (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

luss44
robievam podobné hrnčekové, ale takto je to rýchlejšie, najbližšie urobím podľa Teba.
56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné knedle.
zuzanka1367
Priznávam sa, že som ešte nerobila a tá Tvoja vyzerá ták dobre, že som si ju uložila a nájdem príležitosť odskúšať. Pekne!
martinat
Mnam mnam. Mozem si ich dat po uvareni zmrazit na niekolko tyzdnov? Dakujem.
babucka
Vyzeraju pekne,urcite i tak chutia.zase sme o cosi mudrejsie.Vdaka za recept.
bubaya
Pekné, na to že sú z rožkov priam super. Nabudúce skús z žemlí kaizeriek, tie sú pevnejšie, budú mať krajšiu štruktúru. Pre všetkých, ktorí ešte žemľoé knedle neskúsili, vrelo odporúčam. Nerozpadajú sa, nenasiaknu omáčkou, vyzerajú pekne na tanieri, ich príprava je veľmi jednoduchá.
bubaya
PS: toto sú Serviettenknödel - servítkové knedlíky, kedysi sa varili v pomastenej servítke. Teraz máme pytlíky a fólie, nemusíme sa s tým servítkovať.
ajula
Veľmi pekné. Recept som si uložila.
kristinamia
Urcite skusim, ked sa manzel vrati domov. Miluje vepro-knedlo a ja som vzdy chcela vyskusat domacu knedlu, tak skusim takuto, urcite bude dobra
dadush
Vyzerajú velmi pekne a urcite su aj chutne . Ale mikroténový sacok na varenie?? nemam s tym skusenost preto sa pytam.
gordonko
@martinat neviem to 100% ,ale myslím si že ich môžeš aj zamrazit .... neni tam nič čo by to pokazilo
gordonko
@kristinamia rožky si môžeš nakrájat aj dopredu a uložit do mrazáka v microtenovom sáčku , aby si stíhala ked ten Tvoj dojde
dadush
@gordonko ja knedle len klasicky parim, nikdy som to inak neskusala ale tie Vase urcite skusim! Nuz dobre teda tak sa toho mikrotenu nebudem bat :-D dakujem za tip :-)
bubaya
@jujoska kedysi sa miesto papierovej servítky dávala k tanieru servítka látková, ľanová, damasková, naškrobená. My starší si to ešte pamätáme.
jarunka
Vynikajuce knedne, davno som ich nerobila. Mas ich vydarene.
safira
Práve som ju uvarila a zajtra bude na obed


maseka
Odporúčam icho variť v sačkach na tlačenku odpadá práca s formovanim do valca a sú aj pevnejšie. Dostať ich s väčším a menším priemerom.
kamilka14
robím rohlíkovú knedľu, recept od mamky, ale bez múky a z bielka urobím sneh :), len rožky, mlieko, olej, vajíčka a je super
starkadadka
Ja som pridala aj moju zaváranú kápiu na kocočky a čerstvé šampiňony.Po rozkrojení je to krásne farebné a knedĺa chutí aj samotná nastudeo.
zuzanka1367
Aj keď je to už davno čo mám recept uložený dnes konečne zrealizovaný, priznávam sa, prvý krát, ale určite nie posledný. K tomu pomaly pečené bravčové líčka na čiernom pive. Veľká dobrota, ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia