Vianočný punč

Vianočný punč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Peter Ďurčo, šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant


Suroviny

6-8
porcií
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme čierny čaj, prilejeme víno a rum. Pomiešame, zohrejeme. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a pomarančom. Časť pomaranča môžeme do punču nakrájať, z časti môžeme použiť šťavu.

2

Punč možno všelijako zlepšovať, napríklad škoricou, klinčekom alebo badiánom. Punč sa pije pred Vianocami s rodinou a priateľmi doma alebo na sviatočných trhoch.

3

Zvykne sa pripravovať aj na firemných vianočných večierkoch a pomaly preniká dokonca aj na domáce zabíjačky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 2. decembra 2010 o 23:53
    mňam a na zdravie!


  • jankamahr, 30. decembra 2011 o 12:21
    tak zajtra viem čo piť variť pre hostí.. ďakujem za recept


  • maya2912, 12. decembra 2012 o 21:17
    juuuj, hned by som si dala :)


  • makovicka, 3. januára 2013 o 10:41
    chutil všetkým, vďaka za recept (wave)


  • sebo, 13. novembra 2013 o 15:12
    Chcete vedieť odkiaľ pochádza a čo by mal obsahovať pravý punč? Pripravil som pre vás zaujímavý článok, ako si môžete pripraviť vlastnú variantu horúceho punču a potešiť tak rodinu či priateľov. :) Pozn. varené víno nie je punč :) Viac na » www.i-potraviny.sk/horuci-punc-ako-si-pripravit-svoj-vlast...


  • darkseer, 15. októbra 2014 o 19:35
    Moc dobruo to bolo. Chvalim autora. Len sa mi zda malo rumu a vela zbytocneho caju.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist