Vianočný punč

Vianočný punč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Peter Ďurčo, šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant


Suroviny

6-8
porcií
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme čierny čaj, prilejeme víno a rum. Pomiešame, zohrejeme. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a pomarančom. Časť pomaranča môžeme do punču nakrájať, z časti môžeme použiť šťavu.

2

Punč možno všelijako zlepšovať, napríklad škoricou, klinčekom alebo badiánom. Punč sa pije pred Vianocami s rodinou a priateľmi doma alebo na sviatočných trhoch.

3

Zvykne sa pripravovať aj na firemných vianočných večierkoch a pomaly preniká dokonca aj na domáce zabíjačky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist