Vianočný punč

Vianočný punč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Peter Ďurčo, šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant


Suroviny

6-8
porcií
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Uvaríme čierny čaj, prilejeme víno a rum. Pomiešame, zohrejeme. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a pomarančom. Časť pomaranča môžeme do punču nakrájať, z časti môžeme použiť šťavu.

Punč možno všelijako zlepšovať, napríklad škoricou, klinčekom alebo badiánom. Punč sa pije pred Vianocami s rodinou a priateľmi doma alebo na sviatočných trhoch.

Zvykne sa pripravovať aj na firemných vianočných večierkoch a pomaly preniká dokonca aj na domáce zabíjačky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptu
  • violetacamorova, 2. decembra 2010 o 23:53
    mňam a na zdravie!


  • jankamahr, 30. decembra 2011 o 12:21
    tak zajtra viem čo piť variť pre hostí.. ďakujem za recept


  • maya2912, 12. decembra 2012 o 21:17
    juuuj, hned by som si dala :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • makovicka, 3. januára 2013 o 10:41
    chutil všetkým, vďaka za recept (wave)


  • sebo, 13. novembra 2013 o 15:12
    Chcete vedieť odkiaľ pochádza a čo by mal obsahovať pravý punč? Pripravil som pre vás zaujímavý článok, ako si môžete pripraviť vlastnú variantu horúceho punču a potešiť tak rodinu či priateľov. :) Pozn. varené víno nie je punč :) Viac na » www.i-potraviny.sk/horuci-punc-ako-si-pripravit-svoj-vlast...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist