Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept)

Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept)
Foto: fedee
fedeeFedee, recept pridal: 5. decembra 2011 11:30Ďalšie jeho recepty

Recept na tento koláč som hľadala veľmi dlho asi viac ako 3 roky keďže stále ho prezentovali ako hrozienkový rez si viete koľko hrozienkových rezov som napiekla kým som našla svojho favorita a to je on môjho srdca šampión sladký zákusok ktorý nesie meno mojej obľúbenej opery .

Suroviny

60
minút
príprava
45
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

V miske si zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta vznikne nám tuhšie cesto ktoré necháme v chlade odležať asi 1 hodinu .Po hodine cesto vyvaľkáme a vystelieme nim plech ktorý nie je potrebne vymazať tukom keďže cesto samo o sebe je dosť tučné a necháme ho v rúre predpiecť zhruba na 8 minut 170stupnov.
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Pristúpime k príprave plnky c.1 Zmiešame si v miske vajcia s cukrom a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia .Ja som si ich najprv vyslahala v mixéry a tak dala nad paru.
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Keď je pena dostatočné hustá prisypeme orechy ,hrozienka a ostatne kandizovane ovocie podľa chuti a vylejeme na predpečené cesto.
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Vložíme do rúry a necháme piecť do ružová zhruba 30 minút pri 170 stupňoch .Medzi tým si pripravíme 2 plnku ktorá pozostáva zo spojenia vajec kakaa spolu s práškovým cukrom a dáme opäť variť nad paru .
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Vychladnutú zmes zmiešame s maslom alebo palmarinom a natrieme na vychladnutý koláč . Na zaver koláč polejeme čokoládou polevou.
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 5

7

vysledny efekt stoji za to
Vianočné Rigoletto rezy (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 5. decembra 2011 o 14:25
    Iste aj chutný,,,,


  • dorisa, 5. decembra 2011 o 14:30
    Mňam


  • marijanka712, 5. decembra 2011 o 14:50
    no ten názov ma zaujal , ale zákusok je fantastický patri medzi moje oblúbené ....


  • elisticka, 5. decembra 2011 o 17:50
    musi byt vynikajuci:-)


  • 3sandra3, 5. decembra 2011 o 18:05
    výborný zákusok,,, ukladám do kk


  • tinca, 5. decembra 2011 o 20:58
    trošku mi to pripomína opitý izidor, ale môže byť super:)


  • ewitka, 6. decembra 2011 o 11:29
    Tieto rezy poznám, mám ich z brožurky Pečieme na vianoce, sú výborné, ale zle sa krájajú. Treba ich krájať až na druhý deň, keď sa trochu odležia.


  • vlastina, 6. decembra 2011 o 15:44
    ukladám, už si predstavujem ako si na ňom pochutím


  • marienka44, 7. decembra 2011 o 01:34
    @Fedee ten krem c.1 treba mat dopredu urobeny, aby po 8 min. pecenia cesta sa hned vylial na cesto? Alebo po predpeceni moze byt aj pausa, kym sa krem nad parou urobi? Dakujem, este sa sem vratim, aby som si precitala odpoved. Dakujem, paci sa mi recept, bude inovacia zakuskov.


  • violetacamorova, 20. decembra 2012 o 18:55
    Poznam tieto rezy su delikatesa , chutia ako dezert, chcela som ich pridat aj ja.



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist