Ríbezľový zákusok
Vianočné ríbezľové rezy
Autor receptu: palma
25 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup- Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Tuk na pečenie roztopíme a necháme trochu vychladnúť.
Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený tuk na pečenie.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov približne 25 minút.
- Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnaké pásy. Na jednu časť cesta natrieme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a na to položíme druhú časť cesta. Vrch natrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujeme s ďalšími dvoma pásmi cesta.
- Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.
|