Vianočné rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. decembra 2013

. Na vianočné sviatky som upiekla vynikajúce rezy...je v nich škorica, perníkové korenie, ktoré im dáva úplne skvelú chuť...naviac som použila na plnenie okrem Zobraziť celý popis. Na vianočné sviatky som upiekla vynikajúce rezy...je v nich škorica, perníkové korenie, ktoré im dáva úplne skvelú chuť...naviac som použila na plnenie okrem krému aj svoj kiwi džem..zvyknem ich piecť na Vianoce a stále nám chutia..

17
porcií
60 minút
príprava
5x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
1 čl
1 čl
1 čl
250 g
60 g
1 ks
Krém:
400 ml
4 pl
1 bal
160 g
160 g
Na vrch:
200 ml
1 pl
1




Postup

  1. 1

    Na sporák som dala do rajničky med a maslo...pomaly som ho nechala roztopiť a dobre premiešala..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na pracovnú dosku som si odvážila...preosiala hladkú múku, pridala perníkové korenie, práškový cukor, škoricu, sódu bikarbonu a vajce....roztopenú hmotu som pridávala v malých dávkach..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto som poriadne vymiesila...vytvorila takýto valec , vložila do fólie na 24.hod, do chladničky..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po 24.hod. som cesto dobre premiesila/ s cestom sa pracuje veľmi dobre/ a rozvážila na 5 rovnakých bochníkov..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    každý bochník som rozvaľkala na rovnakú veľkosť..22x33 cm. uložila na pečieci papier a popichala vidličkou...

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    piaty bochník som rozvaľkala a vykrojila z neho hviezdičky na zdobenie pri dokončovaní zákuska..všetky pláty cesta som piekla po 6 min. ...všetky upečené cestá som nechala dobre vychladiť..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zatiaľ som si zmiešala mlieko s krupicou a vanilkou a uvarila hustú kašu...nechala som ju dobre vychladiť...vymiešala som si maslo s cukrom a zmiešala s vychladnutou kašou..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na podnos som položila prvý plát cesta a potrela polovicou krému..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na to som poližila druhý plát cesta a potrela som ho domácim kiwi džemom...

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    položila tretí plát cesta a potrela druhou polovou krému..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zakryla posledným plátom cesta ...zaťažila knihou a uložila do chladničky na noc..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    šľahačku, stužovač a 1 lyžicu cukru som vymiešala na tvrdú hmotu a potrela vrch zákusku...stierkou som urobila ozdobné ryhy do šľahačky..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    hviezdičky som potrela čokoládou a nechala stuhnúť...koláč som tento raz pokrájala na trojuholníky, kvôli tomu, aby sa dala hviezdička umiestniť na zákusok..

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    zostáva mi iba popriať dobrú chuť...a prekrásne Vianočné sviatky všetkým vám...)

    Vianočné rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jozka2
Stastne a vesele sviatky Tebe aj kazdemu na vareche ,rezy mas krasne,spestruju vianocnu idilku.
sracz
Prajem Ti príjemný 1. deň Vianočný, milá @izabella929 a teším sa aj z zohoto Tvojeho n*o*v*é*h*o rcp!!! Určte by si si prišla na svoje aj ako "cukrozákutortokoláčová" dizajnérka, aj ako majiteľka cukrárne! Skoda len, že nie si bližšie, bol by som Tvojim abonentným zákazníkom!
luss44
krásny koláčik, vlastne sú to medové rezy, však? cesto robím takisto, len plnku dávam karamelovú, tá nám najviac chutí
evanaaa
Kombinácia známeho cesta a dokončené tvojou fantáziou aj skvelým džemom a krémom a nezvyklými ozdôbkami dáva úžasný výsledok. A ver, že preň by som aj zhrešila a zjedla aspoň jeden kúsok, len keby som ho mala tu pred sebou.....@sracz má pravdu, do tvojej cukrárne by mnohí s radosťou chodili.
medovnicek
všetky rezy od teba sú vynikajúce Izabelka, ani teraz si nesklamala, tie rezy vyzerajú úžasne, krásne sviatky ti prajem
babkamt
Teba musia doma za tie dobroty, čo im denne chystáš ,na rukách nosiť. Ja by som ťa asi neuniesla , ale viem ti aspoň dať *****
Tiež by som rada navštevovala tvoju cukráreň :-)
ywett
krásne vianočné foto a aj rezy :)...pekné vianočné sviatky aj tebe Izabelka :)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a priania k Vianociam...)
kukulienka71
Veľmi sa mi páči tvoj recept,aj jeho realizácia.Ja som pár dní nazad robila medové rezy ako Marlenka od @tatranky.To som prvý raz piekla medové pláty,ale mne tá medová masa stekala z múky na doske,mala som čo robiť,aby som to zapracovala.Povedala som si,že nabudúce to zamiesim v mise.Má tento spôsob nejaký podstatný význam,že to robíš aj ty na doske?Ďakujem za odpoveď,@izabella929.M áš zlaté ruky!
izabella929
@kukulienka71..mus íš to robiť takto...urob do jamku do múky, a pridávaj si iba toľko roztopenej masy, koľko vládzeš zapracovať do cesta, teda pridávaj si iba malé množstvo...a prečo na doske? z jednoduchého dôvodu, lebo cesto streba poriadne vypracovať a to v mise určite nedokážeš...aspoň mne sa to nikdy nedalo..ja to už mám tak zaužívané, že každé také cesto miesim pol hodiny...verím, že už budeš mať iba radosť z každého ďalšieho zákusku...)ďakujem pekne za komentár.-)
kukulienka71
Takže po troške.OK,poslúchnem ťa a teším sa na budúce miesenie.Aj medové pláty treba zvládnuť a keď mám dobrého poradcu,určite sa vydaria.Kupované mi aj tak nikdy nechutili:-)Ďakujem.
izabella929
@kukulienka71..pou žívam pri vaľkaní cesta pravítko...vymeriam si presne veľkosť podľa plechu...potom si nastrihám papiere a vyvaľkané pláty ukladám hneď na papier..najprv si všetky vyvaľkám, uložím na papiere až potom zapnem trúbu a vkladám postupne ...obyčajne vtedy sa už ničomu inému nevenujem a dávam pozor na pečenie...nemám rada, keď sa príliš upečie na hnedo...ťažko a dlho mäknú...už to mám vyskúšané, že keď sú správne upečené, do rána mi vždy zmäknú tak, že môžem krájať..tých 6-7 min. na 180st. úplne stačí..
kukulienka71
Ty si poklad@izabelka ,cením si tvoje rady a budem sa nimi riadiť.Čo so piekla 3 pláty vyvaľkané na veľkosť plechu,boli podľa mňa veľmi tenké a po 15 min pečenia som ich vyberala s malou dušičkou,že asi som to prehnala,lebo boli dosť tmavé.A vidím,že hej.Oni mi potom aj veľmi ťažko mäkli,presne,ako píšeš...Aj keď ich doma chvália,myslím,že mi chcú len urobiť radosť:-)nabudúce postupujem podľa tvojho návodu,a to budú potom doma kukať!!;-)
izabella929
@kukulienka71...to je veľa 15min. vyskúšaj podľa mňa a uvidíš, že budú krásne...) držím palce....ak niečo, pokojne sa ozvi..ak tu nie som, určite si to prečítam a odpíšem ti...)
stacy77777
Izka, krásne rezy,krásne foto, nech ti to aj v novom roku takto pečie...:-)))
soncya
Krásne upravený koláčik. Prajem krásne sviatky! :-)
eviana
Tou hviezdičkou z linzeru si tieto medové rezy krásne povýšila do vyššieho vianočného levelu @izabella929. Ani u nás nesmú na Vianoce chýbať :)
archaa
prekrásne a isto veľmi dobré, hneď by som si za kúsoček dala :)
izabella929
Práve mi odišli návštevy a zákusok bol vychválený a všetkým veľmi chutil...ďakujem vám všetkým za milé komentáre a priania k vianociam...mám vás rada....majte prekrásny zbytok starého roka...)
hannah22
prekrásny, ukladám a teším sa, je originálny len ten kivi džem nemám.... :))
nikus8598
Zákusok vyzerá veľmi dobre ale aj zdĺhavo :/ je to tak ako sa mi zdá? :)
elixir
Krásne rezy :) Koláčiky máš vždy krásne... Ešte sa trošku potrápim, kým ich budem vedieť spraviť tak pekne ako ty :)
izabella929
@elixir...neboj , všetko sa vydarí...) potrebuješ iba dobre ostrý nôž, vriacu vodu a namáčať nôž do nej...a krásne pokrájaš na rezy, úplne bezchybne a ja ti budem držať všetky palce.-)))ďakujem pekne za komentár.-)
mamatata2
Krásny je,ako všetky tvoje recepty. A dobrý môže byť, môj muž takéto ľúbi, ukladám zatiaľ do KK.
izabella929
@mamatata2...ve ľmi pekne ti ďakujem za pochvalu...) prejem ti do nového roka veľa zdravíčka, šťastíčka a nech ti to varí ešte s väčšou láskou.-)
izabella929
@nikus8598...iste sa ti to zdá zdĺhavé kvôli tým 24 hod. ktoré musí byť cesto v chlade...ale môžem ťa potešiť, že tento zákusok som už robila aj bez odpočívania a bol úplne skvelý...troška viac sa lepí, ale to sa dá prekonať...inak, ide to dosť rýchlo...najprv si všetky časti vyvaľkám, vykrojím a až potom pečiem všetko do radu...už potom iba plním...ale výsledom je fantastický...) prekem ti do nového roka veľa úspechov a nech ťa pečenie aj naďalej baví.-) vďaka za komentár.-)
jarbra
nadherne rezy aj foto je super, si sikulka 5* Stastne a vesele vianocne sviatky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia