Vianočné medovníčky

Vianočné medovníčky
linkinkatkaLinkinkatka, recept pridal: 10. decembra 2009 9:11Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký úspech, na fotke ešte nie sú ozdobené, tento rok som ešte nestihla zdobiť.

Suroviny

20
minút
príprava
3-4
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetko zmiešame, cesto rozvaľkáme.

2

Vykrajujeme medovníčky - rôzne tvary, dáme na plech, pečieme 3 - 5 min vo vyhriatej rúre.

3

Ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom, je to veľmi dôležité, aby medovníčky nestvrdli. Ozdobíme - 1bielok, 200g prášk.cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy. Aby zostali mäkké ja dávam do krabice pár kúskov pomarančovej kôry.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stava, 3. decembra 2010 o 16:10
    prave som dorobila tieto pernicky, kazdy rok mam problem s tym aby ostali makke, tak dufam, ze tieto sa budu aj dat jest :-) este som sa chcela opytat, ze ked ich uz mam upecene a potrete vajickom, tak ich mam hned dat do nejakej nadoby, alebo len tak nechat na vzduchu ???


  • stava, 12. decembra 2010 o 19:41
    musela som sa vratit a napisat toto:
    KONECNE MAM RECEPT NA MAKKE MEDOVNICKY :-) konecne ich nemam len na okrasu, ale daju sa aj jest. vlastne sa uz aj pojedli a zajtra idem robit nove, take su supis pupis :-) dakujem za recept, ktory uz aj rozdavam vsetkym priatelom, ktori si ho pytaju :-) krasne vianoce



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.

Gallina freda
V nezvyklom čase, už začiatkom roka, som sa rozhodol svoje okrúhle narodeniny pripomenúť si v cudzom svete. Na čerstvom vzduchu, v teple, v prostredí pre mňa neznámych ľudí.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist