Vianočné medovníčky

Vianočné medovníčky
linkinkatkaLinkinkatka, recept pridal: 10. decembra 2009 9:11Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký úspech, na fotke ešte nie sú ozdobené, tento rok som ešte nestihla zdobiť.

Suroviny

20
minút
príprava
3-4
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Všetko zmiešame, cesto rozvaľkáme.

Vykrajujeme medovníčky - rôzne tvary, dáme na plech, pečieme 3 - 5 min vo vyhriatej rúre.

Ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom, je to veľmi dôležité, aby medovníčky nestvrdli. Ozdobíme - 1bielok, 200g prášk.cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy. Aby zostali mäkké ja dávam do krabice pár kúskov pomarančovej kôry.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • stava, 3. decembra 2010 o 16:10
    prave som dorobila tieto pernicky, kazdy rok mam problem s tym aby ostali makke, tak dufam, ze tieto sa budu aj dat jest :-) este som sa chcela opytat, ze ked ich uz mam upecene a potrete vajickom, tak ich mam hned dat do nejakej nadoby, alebo len tak nechat na vzduchu ???


  • stava, 12. decembra 2010 o 19:41
    musela som sa vratit a napisat toto:
    KONECNE MAM RECEPT NA MAKKE MEDOVNICKY :-) konecne ich nemam len na okrasu, ale daju sa aj jest. vlastne sa uz aj pojedli a zajtra idem robit nove, take su supis pupis :-) dakujem za recept, ktory uz aj rozdavam vsetkym priatelom, ktori si ho pytaju :-) krasne vianoce



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist