Vianočné medovníčky

Vianočné medovníčky
linkinkatkaLinkinkatka, recept pridal: 10. decembra 2009 9:11Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký úspech, na fotke ešte nie sú ozdobené, tento rok som ešte nestihla zdobiť.

Suroviny

20
minút
príprava
3-4
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetko zmiešame, cesto rozvaľkáme.

2

Vykrajujeme medovníčky - rôzne tvary, dáme na plech, pečieme 3 - 5 min vo vyhriatej rúre.

3

Ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom, je to veľmi dôležité, aby medovníčky nestvrdli. Ozdobíme - 1bielok, 200g prášk.cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy. Aby zostali mäkké ja dávam do krabice pár kúskov pomarančovej kôry.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stava, 3. decembra 2010 o 16:10
    prave som dorobila tieto pernicky, kazdy rok mam problem s tym aby ostali makke, tak dufam, ze tieto sa budu aj dat jest :-) este som sa chcela opytat, ze ked ich uz mam upecene a potrete vajickom, tak ich mam hned dat do nejakej nadoby, alebo len tak nechat na vzduchu ???


  • stava, 12. decembra 2010 o 19:41
    musela som sa vratit a napisat toto:
    KONECNE MAM RECEPT NA MAKKE MEDOVNICKY :-) konecne ich nemam len na okrasu, ale daju sa aj jest. vlastne sa uz aj pojedli a zajtra idem robit nove, take su supis pupis :-) dakujem za recept, ktory uz aj rozdavam vsetkym priatelom, ktori si ho pytaju :-) krasne vianoce



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist