Vianočné medovníčky

Vianočné medovníčky
linkinkatkaLinkinkatka, 26 ročná žena, Podlužany, recept pridala: 10. decembra 2009 9:11Ďalšie jej recepty

Recept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký úspech, na fotke ešte nie sú ozdobené, tento rok som ešte nestihla zdobiť.

Suroviny

20
minút
príprava
3-4
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetko zmiešame, cesto rozvaľkáme.

2

Vykrajujeme medovníčky - rôzne tvary, dáme na plech, pečieme 3 - 5 min vo vyhriatej rúre.

3

Ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom, je to veľmi dôležité, aby medovníčky nestvrdli. Ozdobíme - 1bielok, 200g prášk.cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy. Aby zostali mäkké ja dávam do krabice pár kúskov pomarančovej kôry.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stava, 3. decembra 2010 o 16:10
    prave som dorobila tieto pernicky, kazdy rok mam problem s tym aby ostali makke, tak dufam, ze tieto sa budu aj dat jest :-) este som sa chcela opytat, ze ked ich uz mam upecene a potrete vajickom, tak ich mam hned dat do nejakej nadoby, alebo len tak nechat na vzduchu ???


  • stava, 12. decembra 2010 o 19:41
    musela som sa vratit a napisat toto:
    KONECNE MAM RECEPT NA MAKKE MEDOVNICKY :-) konecne ich nemam len na okrasu, ale daju sa aj jest. vlastne sa uz aj pojedli a zajtra idem robit nove, take su supis pupis :-) dakujem za recept, ktory uz aj rozdavam vsetkym priatelom, ktori si ho pytaju :-) krasne vianoce



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist