Vianočné medovníčky - lepené

mikalove - bez fotkymikalove, 2. decembra 2010
Vianočné medovníčky - lepené
Foto: mikalove

tradičný recept v našej rodine

80
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
4 ks
1 čl
4 čl, drvené
1 čl
2 čl
560 g
100 g, mleté
170 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista .Pridáme zvyšné suroviny, vymiesime cesto,ktoré uložíme do chladu na 24h. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme a potierame žĺtkom. Pečieme 5-10 min. pri 180 C. Po vychladnutí lepíme džemom a zdobíme podľa fantázie.

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne medovníčky, dám adresu,možeš poslat:)))))))))))))))
mamatata2
Ale toto vyzerá fakt dobre, dúfam, že stihnem s pomocou vnúčika.
marianna76
asi aj ja zamestnám synov, keďže počasie sa má horšiť... a môže byť aj korenie do perníkov?
mumi
a nie sú tvrdé? Lebo mne sa perníčky ešte nikdy nepodarili.Vždy som ich mala tvdrdé, že sa nedali jesť a preto ich už pár rokov nerobím. Tieto som si uložila a chcem ich tentoraz upiecť lebo sú prekrásne.
siskam
sú prekrásne zdobené. Dobrá inšpirácia.
feroad
tvrdé nie sú, hned sú makkučké, stačí piecť aj krátko pred vianocami
evanaaa
Zistila som, že cesto na perníky je dvojaké - jedno sa robí aj tri týždne pred Vianocami, aby stihlo dovtedy zmäknúť a druhé tesne pred, lebo je mäkké už po upečení. JHa som tiež kedysi upiekla podľa receptu a boli ako kameň, čo ma odradilo, neviem, čím sú tie rozdiely, vraj, čím dlhšie odležané cesto, tým budú mäkšie, ale tomu neverím. MUMI, nedaj sa odradiť, tu je tých receptov na výber a je dobré, ak sa napíše, či treba piecť skôr, alebo neskôr.
evanaaa
Mikalove, tieto tvoje sú nádherné, a to zdobenie .....! Aj na to treba fantáziu, a ty ju máš.
jankavaskova
Nam sa raz podarilo tiez zabudnut na daku davku uz upecenych medovnickov a trocha nam stvrdli. Podobne ako tu sme ich zlepili lekvarom a namocili do cokolady - pomaha to. Myslim si, ze ak si ich takto pekne ozdobite namocenim do cokolady, tak vydrzia makke.
honestka
Akekolvek TVRDE medovnicky treba dat do plastovej krabice, rozkrojit jablcko, dat ho na alobal, alebo polozit cely banan -dobre uzavriet a za par dni medovniky zmaknu.
Kto nema rad vonu jablka ci banana, treba dat do rohu krabice vodu do pohara a tuto tesno uzavriet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia