Vianočné čokoládové rezy

Autor receptu: erisam

Tento zákusok pečiem pri príležitostiach, kedy chcem upiecť niečo výnimočne dobré. Čaro Vianoc je práve takýmto časom.

30
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: 5 bielkov, 3 PL kryštálového cukru vyšľaháme do peny, pridáme 5 žĺtkov, 3 PL hrubej múky, 3 PL kakaa a 1/2 vrecúška prášku do pečiva. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, papier ľahko potrieme olejom a vysypeme múkou. Upečieme. Dĺžku pečenia si už každá vieme odhadnúť podľa typu rúry. Potrebujeme spolu 2 takéto korpusy, takže si upečieme aj druhý podľa tohto rozpisu. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si krém: V 4 dcl mlieka si uvaríme 10 dkg hladkej múky, 5 žĺtkov a 25 dkg kryštálového cukru. Po uvarení pridáme 5 dkg čokolády na varenie a 5 dkg kakaa. Dobre vymiešame. V šľahači vymiešame 40 dkg Hery, alebo masla a po častiach pridávame uvarenú kašu.
  3. Pena: Z 5 bielkov a 25 dkg kryštálového cukru si nad parou vyšľaháme tuhú penu. Zvyknem pridávať štipku soli, lepšie sa mi pena vyšľahá.
  4. Zákusok zostavíme takto: Prvý korpus potrieme krémom, nasleduje druhý korpus, opäť krém a poslednú vrstvu tvorí bielková pena. Posypeme strúhanou čokoládou na varenie. A ešte môj zlepšovák: Korpusy si prerežem po dĺžke , naplním podľa predpisu a bielkovou penou potriem celé podlhovasté tortičky aj po bokoch a vrch posypem čokoládou. Takto sa koláčik dobre krája. Chutí geniálne a je ozdobou slávnostného stola. Dobrú chuť!