Vianočná orechová roláda

timothy - fotkatimothy, 26. augusta 2013
Vianočná orechová roláda
Foto: timothy

Suroviny

5 PL
5 PL
5 ks
5 PL + navyše na posypanie
Plnka:
3 ks
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Múku a cukor preosejeme, žĺtky oddelíme od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh a múku zmiešame z orechmi. Do snehu jemne vmiešame cukor, žĺtky aj múku z orechmi a vypracujeme cesto. Na plech položíme papier na pečenie, naň rozotrieme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po upečení cesto z papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Na plnku vyšľaháme nad parou do zhustnutia vajcia z cukrom a zmes dáme vychladnúť. Potom do nej pridáme zmäknutý stužený tuk a vymiešame. Po vycladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme a na cesto rovnomerne natrieme časť plnky. Roládu zavinieme povrch natrieme zvyšnou plnkou a posypeme orecmi.

Diskusia k receptu

kredenc
Timothy, ty si díler cukrovaru?
(a píše sa s cukrom, s orechami, s papierom)
dogagador
@kredenc : dealer , to je anglicke slovo a znamena obchodnik, obchodny zastupca....to len na margo toho, ze toto je kucharsky web a nie okienko gramatiky!
tomas
@timothy celkom fajn. Skús nabudúce fotiť jedlo vo väčšom svetle, fotka bude ostrejšia a lepšie viditeľná potom. A ešte by som postup rozdelil na 2-3 body a bude to prehladnejšie.
monniee
Podľa mňa je to vyfotené z kuchárskej knihy...
staja
@monniee , mne sa to tiež zdá...
Inak ten stužený tuk ťažko zmäkne, neviem si predstaviť celkom dobre tú plnku.
eviana
Roláda vyzerá krásne (aj keď si ju nepiekol ani nefotil Ty), ale namiesto stuženého tuku by som použila maslo... čo sa cukru týka, nemám výhrady. Chcela som pozrieť do Tvojich receptov @kredenc , aké zákusky si vložil Ty, koľko cukru do nich dávaš, ale akosi som nenašla žiadny... hm, prečo?
orchidea
čo sa týka množstva cukru nezdá sa mi to vôbec veľa a do plnky by som tiež použila samozrejme maslo ale to už podľa každého chuti...
kucharka66
Na Vianoce som robila podobnú roládu,akurát že do vnútra som dala len orechy a žiadnu inú plnku. :) bolo to super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia