Vianočná kapustnica

nikitka - fotkanikitka, 30. decembra 2014
Vianočná kapustnica
Foto: nikitka

Tento recept vznikol spojením viacerých receptov, z každého som si zobrala čo sa mi hodilo a vznikol super recept. Takúto kapustničku som uvarila na Zobraziť celý popisTento recept vznikol spojením viacerých receptov, z každého som si zobrala čo sa mi hodilo a vznikol super recept. Takúto kapustničku som uvarila na moje prvé Vianoce v svojej kuchyni:-)

8-10
porcií
15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
1 kg
3 ks sušené
5-6 ks sušené
2 ks domáca
1 ks
2 lístky




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na kocky. Na trochu oleja si opražíme cibuľu, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť:-) Potom pridáme vodu tak 2.5 -3 litre, scedenú kyslú kapustu.

  2. 2

    V inom hrnci si uvaríme údené a klobásky, aby nešla všetka mastnota do kapustnice , tak pol hodinku...môže sa samozrejme variť priamo v kapustničke.

  3. 3

    Do kapustnice pridáme soľ, pár guličiek čierneho korenia, slivky, sušené huby ( namočiť pred tým do vody tak na pol hodinu). Jedno jabľčko rozdelené na 4 časti.

Diskusia k receptu

terinka55
Varím síce ináč, ale každému ako chutí. Aj Tvoja mǒže výborne chutiť.
tejuska
ja ju robim presne tak isto a je velmi chutna :) len ja davam do tlakoveho hrnca.
safran
na prvý pokus - dobrý pokus :-)
len tak ďalej! držím palce! 5*
radox1
dalsia fotka studenej kapustnice z chladnicky.
frezia68
Vítaj @nikitka :-) .Je to Tvoj prvý recept a si šikovná.Len inokedy jedlo odfoť tak,aby už úvodná fotka lákala.Lebo studená kapustnica sa nedá jesť,veď si nechceme pokaziť žalúdky? Tak pridaj aj ďaľšie recepty,už sa na ne teším :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia