Vianočná kapustnica

rein - fotkarein, 5. decembra 2011
Vianočná kapustnica
Foto: rein

Je to recept,ktorý robím už roky.Pozeral som na vareche,je tu veľa receptov,ale každá je iná.Aj ta moja sa trošku odlišuje.Ja do nej dávam Zobraziť celý popisJe to recept,ktorý robím už roky.Pozeral som na vareche,je tu veľa receptov,ale každá je iná.Aj ta moja sa trošku odlišuje.Ja do nej dávam Klobásu,čerstvé pliecko,ktoré sa na záver oberie a vloží do kapustnice.Na váhu,neviem,dávam od oka.A aby som nezabudol poznamenať,nie som luteran,na štedrý večer robíme bez mäsa.Táto kapustnička je až na druhý deň.

8
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 ks
5 PL
3  - strúčiky
1 KL
  aj s nálevom
1  menšia
10 ks
3 ks
2 ks
1 pl




Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme pliecko,klobásu,feferonku,bobkový list,korenie,soľ a varíme.Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a pokrájame na kúsky aj klobásou.

    Vianočná kapustnica - obrázok 1
  2. 2

    Do vývaru pridáme kapustu aj s nálevom,masť,papriku a cesnak pokrájaný na plátky. Asi po štvrť hodinke ešte dochutíme podľa seba soľou,mletým čiernym korením, troškou cukru a majoránom.Vložíme naspäť pokrájané mäso a odstavíme.Ja som nekrájal,lebo radšej si dám mäsko s horčicou a kapustnicu mám tiež rád samotnú.Podávame s chlebom,haluškami,alebo uvarenými zemiakmi v šupke.

Diskusia k receptu

hubata
Áno, dávate aj vnútornosti? Tak to je naozaj inovácia v odbore varenia kapustnice. Fakt je ten že koľko kuchýň, tak toľko druhov kapustníc.
duschko
O takej kapustnici som este ani nepocul, nieto jedol. No co ked to chuti tak to chuti. Urcite na Vianoce ostanem pri svojej klasike. Mozno niekedy na jar vyskusam. Ukladam do mkk.
reginka
Tento recept poznam, varila ju aj moja babka aj maminka a to boli pani kucharky, na stedrovecerny stol sa samozrejme nehodi, ale inak je to fajn basta ,sama ju robievam hocikedy v zime, ked je chut zahriat telo aj dusu ,co dodat? na zaver snad len dobru chut prajem vsetkym co sa rozhodnu vyskusat :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia