Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 10. novembra 2010 14:30Ďalšie jeho recepty

Túto kapustnicu musím variť aj pre moju maminu , nakoľko ona stále tvrdí že lepšiu nejedla a stále sa pýta ako je to možne že ona takú neuvarí !!!!! A vravieva mi , že " kura učí slepicu variť " tak to je pre mňa veľmi veľká poklona keď mi vlastná mama povie že varím lepšiu kapustnicu ako ona :O)

Suroviny

30
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji , pridáme nakrájané bravčové mäso,na kolieska nakrájanú klobásu, koreniny, mletú červenú papriku, pretlačený cesnak, soľ, kyslú kapustu, bravčový chvost, údené mäso, huby ,slivky a zalejeme vodou.

2

Majoránku pridávame až pri konci keď sa kapusta dovára a kapustnicu zahustíme s nastrúhaným zemiakom .

3

Prajem dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • letisia, 10. novembra 2010 o 15:03
    Až mi slinky tečú. Ja robievam takto isto silvestrovskú kapustnicu, len bez toho chvosta. Tento rok skúsim aj s ním.


  • marianne69, 10. novembra 2010 o 15:09
    Tak to je polkona,to si naozaj vaz,ja sa mozem aj roztrhnut aj na polovicu a nikdy neuvarim tak ako moja mama,stojim pri nej,pozeram, co dava do hrnca,robim to navlas rovnako a chuti to inak.(sosovicova polievka) A najviac ma vytoci dcera,ked povie,sak sme to varili ako babka a ma to inu chut:-)))))


  • tatranka, 10. novembra 2010 o 15:09
    Určite je výborná.Rozvoniava až ku mne.Teším sa už aj len kvôli vianočnej kapustnici na Vianoce.Varím ju aj v roku,ale chýba jej tá sviatočná atmosféra.Dármo.Vianočná je vianočná.
    Ak by som sa chystala robiť svoju kapustnicu,keď som čítala ingrediencie tej tvojej.Okrem chvosta a majoránky pozostáva moja v podstate z toho istého.


  • ernest, 10. novembra 2010 o 17:02
    Tak toto tiež môžem ,mi ju ešte zahustujeme smotanou a chvostík nedávame , tež ju robievame aj cez rok je to bašta .Asi si ju zajtra ukuchtím .


  • frezia68, 10. novembra 2010 o 17:04
    Musí byť výborná,narobila si chute.Už @bozulka tu kdesi písala,že s tým chvostom je najlepšia,len ho veľmi nedostať.


  • matahari1974, 10. novembra 2010 o 18:13
    u nas ich je dostať aj v jednote kde maju mäsove výrobky.


  • danculka, 10. novembra 2010 o 19:56
    Tak,môže byť vynikajúca,ale u nás by sa na vianoce neujala,preto lebo dodržiavame pôst,do narodenia Ježiška,preto tá ryba na vianoce.Túto kapustu by som si dala na Silvestra.U nás sa varí bez mäsa,s hubami a smotanou.


  • marianne69, 10. novembra 2010 o 20:10
    U nas sa vari postna kapustnica na Stedry vecer a potom Silvesrtovska s maskom a klobasou.


  • danculka, 10. novembra 2010 o 20:30
    Aj u nás.


  • evanaaa, 10. novembra 2010 o 23:17
    Tiež robím skoro tak isto, nedávam akurát cesnak, chvost a majoránku a klobásu dávam až pri konci aby sa nerozvarila.


  • 1956, 11. novembra 2010 o 06:57
    Takúto polievku varíme na silvestra, ibaže bez chvosta, ale u nás to voláme kapustová polievka, lebo je to husté a na vianoce máme kapustnicu, to je iba voda z kapusty, huby,kúsok z ryby, zatrepaná šľahačkou a omastená masielkom na ktorom speníme cibuľku. Fantázia už teraz sa mi zbiehajú slinky. A čo je na tom zvláštne?, že keď ju robím cez rok, tak nikdy nie je tak dobrá ako na vianoce. Asi je to tou vianočnou atmosférou.


  • enss, 11. novembra 2010 o 07:14
    Výborná, robím podobnú, ale bez strúhaného zemiaku.Slivky po uvarení vyberiem do hrnčeka, zalejem troškou polievky, rozmixujem ponorným mixérom a vylejem naspäť do polievky. Trošku ju to zahustí a chuťovo ozvláštni. Ja som sa pochvaly na moje kuchárske umenie od mojej mamy dočkala až v 50-ke, ona mala 80, keď mi pochválila moju novoročnú šošovicovú polievku slovami, že lepšiu polievku v živote nejedla.


  • jeka, 11. novembra 2010 o 09:17
    U nás sa varí na vianoce tzv.kapustnica,ale ibarôsol/to je ta voda z kapusty/so sušenými hríbami,klobasou,údeným mäsom a je zapražená cibulou a trochu zahustená múkou.Ja ju veľmi nejem ,lebo nemám rada huby,ale ostatní si pochvaľujú ,že je dobrá,inakšie varíme kapustovú polievku s parkámi.


  • remcula, 11. novembra 2010 o 12:32
    Na Slovensku ve Strečně u mé tchýně jsme ji dělávali pouze u zabíječky. Do vývaru, ve kterém se vařila kolena, nožky, ovar-no, všechno, co bylo třeba uvařit ze dala kyselá zelná voda, minimálně litr a jen trochu zelí a hodně česneku. Tím se zalily halušky a to byla polévka, která zvedla každého. Lze to dělat i z uzeného masa, do toho ta zelná voda a halušky..jajaj, zrovna včera jsem ji dělala, to byla vůně!!


  • tinca, 11. novembra 2010 o 12:59
    presne takto varím aj ja len bez chvosta, ale môže to byť dobré. Ja dávam chvost aj do gulášu,len žiaľ niet ich, asi sa chovajú prasce bez chvostíkov. Aj ja som musela každé vianoce variť kapustnicu, mamina tvrdila, že tá moja je najlepšia. Teraz to začne na Vareche vianoč.receptami, teším sa nato.


  • hannah22, 11. novembra 2010 o 15:27
    varím podobnú bez majoránky s hubami,suš.slivkami s nastrúhaným zemiakom na zahustenie ... :))


  • evanaaa, 11. novembra 2010 o 17:10
    Zaujímavé, väčšinou, keď sa píše kapustnica, je tým myslená kapustová polievka, tú ja však nerobím, ale kapustnicou je - kapusta ako prívarok so v šetkým, čo k tomu patrí, a ak tam všetko nie je, len brav. mäso, je to dusená kapusta, a keď sa dá zátrepka z múky a smpotany, je to segedínsky. ä preto, ak niekto napíše, že robí segedinák bez smotany, u mňa to je už len obyčajná podusená kapusta z mäsom. A možno na názve nezáleží, každému to chutí ináč.


  • danculka, 11. novembra 2010 o 18:10
    evannaaa,aspoň vidíš,že sa zapájajú kucháry,kuchárky zo všetkých kútov Slovenska a dozvieme sa aj o tom,kde sa čo je a ako to volajú,mňa to veľmi zaujíma.


  • zsuzsu, 11. novembra 2010 o 19:23
    veľmi rada pripravujem kapustnicu,lebo sa mi tiež ušlo podobnej pochvaly a veľmi potešila...tento receptík si ukladám na vylepšenie toho môjho. ja pridávam aj tzv.rolku,ale slivky nie... inak foto je veľmi vydarené a tuším aj tú vônu mi to pripomenulo...už sa teším na Vianoce :D


  • marienka44, 12. novembra 2010 o 09:50
    @danculka , po zapade slnka pri stedrovecernej veceri moze byt v kapustnici aj klbasa, post uz nie je. :-).My do kapustnice svieze bravc. maso nedavame. Len udene a klbasu. Samozrejme smotanu a hríby.


  • ludar, 12. novembra 2010 o 21:15
    Robím presne tak ako ty, ale nedávam chvost,zemiaky a majoránku. Ale skúsim, vyzerá výborne.


  • ellinka51, 13. novembra 2010 o 16:13
    Chvosty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ????????????


  • rulik, 10. novembra 2013 o 10:46
    pekný recept, hlavne žiadna vegeta, ten chvost asi robí tú vynikajúcu chuť



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist