Vianočka

Autor receptu: slavkabis

Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

90 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások. Zatiaľ všetko odvážime a dávame do väčšej misy. Keď pridáme zarobený kvások všetko premiešame a vymiesime cesto
  2. Mandle a hrozienka pridáme do vypracovaného cesta. Samozrejme kto nemusí hrozienka tak ich tam nedá ☺ Necháme hodinku kysnúť
  3. Po vykysnutí rozdelíme na rovnakých deväť častí (z toho budú vlastne tri vianočky) a necháme ešte podkysnúť pol hodinku.
  4. Jednotlivé časti cesta budeme tvarovať vaľkaním do valca a upletieme vianočky. Potrieme vajíčkom a môžeme ešte posypať mandľami. Ja som piekla na 160 stupňoch približne hodinku. Ak sa vám bude zdať že rýchlo vianočky zhnedli, aby sa nespálili, môžeme vianočky prikryť alobalom