Tvarohová vianočka
Tvarohová vianočka

Vianočka bez kysnutia

hame - fotkahame, 22. decembra 2018. Komerčný recept.
Vianočka bez kysnutia
Foto: hame
8
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
600 g
4 ks
1,5 bal.
hrsť
hrsť
2 KL
90 g nasekané
10 PL
180 g
2 dcl




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Tvaroh roztlačíme, vmiešame doň 3 vajcia a postupne prisypávame múku. Pridáme prášok do pečiva, kandizovanú pomarančovú kôru, vanilkový extrakt, citrónovú kôru, 70 g mandlí, cukor, olej, likér a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Rozdelíme si ho na: 4 diely pre základňu, 3 menšie diely a 2 najmenšie diely a zo všetkých urobíme valčeky.

  3. 3

    Zvyšné vajce rozdelíme na bielok a žĺtok na potretie.

  4. 4

    Upletieme si 4 diely základne. Začíname od stredu a valčeky poriadne sťahujeme. Akonáhle je vrkoč hotový, hranou ruky ho sploštíme a potrieme bielkom.

  5. 5

    Rovnakým spôsobom upletieme vrkoč aj z 3 dielov, položíme na základňu, sploštíme a potrieme bielkom. Vrkoč z 2 dielov spletieme a položíme na vrch vianočky. Rovnako potrieme bielkom.

  6. 6

    Celú vianočku potrieme žĺtkom a posypeme zvyšnými mandľami.

  7. 7

    Do vianočky zvrchu napicháme špajdle, aby sme ju zafixovali a dáme ju piecť na 50 minút do zlatista.

  8. 8

    Necháme vychladnúť a posypeme cukrom. Nakrájame a jednotlivé plátky potierame pomarančovou marmeládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia