Veža z knedlí vo vajíčku

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Veža z knedlí vo vajíčku
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 hrubších krajcov
6 ks
4 tenké plátky
2 ks
250 g
12 ks
10 g (prepustené)
1/2 ks
1/2 ČL
2 g




Postup

  1. 1

    Knedle obalíme v rozšľahaných vajciach a na masle opečieme do zlata. Na druhej panvici opečieme plátky slaniny a pozdĺžne prekrojené párky.

  2. 2

    Medzitým nakrájame ľadový šalát, pokvapkáme ho citrónom, olivovým olejom a ochutíme troškou soli. Na panvici, kde sme robili slaninu a párky, uro-bíme volské oká (1 ks na porciu).

  3. 3

    Na tanier kladieme knedľu, slaninu, knedľu, volské oko a párok. Vedľa toho uložíme šalát a cherry paradajky.

Diskusia k receptu

spetkasoli
toto stojí za vyskúšanie, vyzerá to velmi chutne a dnes nám od obeda knedlíky určite zostanů, bude chtná večera
aamm
výborný nápad ako minúť knedle čo zostanú od obeda, bude z toho večera
wevewe
To je co za recept? Tak ja uz asi prestavam chapat....
levandula
celkom normalny recept, co sa divis wevewe, ved knedliky co sa zvysia,opecu a zaleju vajickami pozna kazda gazdina,zuzitkuje sa vsetko. tu to iba sefkuchar trochu upravil takym sposobom, aby sa to dalo podat aj v restauracii. jeden moj znamy (a to myslim uplne vazne) takto testoval rozne podniky. vela cestoval po spolocnom state, casto si daval pozdne ranajky a to prave knedle vo vajicku, tvrdil ze sa na tom neda nic pokazit, ale zaroven vidno pristup kuchara k jedlu a jeho fantaziu. tento recept presne zodpoveda tomu, ked si v hoteli nechcete dat na ranajky rohlik s maslo a dzemom a hodina obeda je este daleko. ja recept chvalim
sisok
Aj mne sa recept paci...v kuchyni sa aspon vsetko zuzitkuje a je to zmodernizovana slovenska tradicia knedlika.
marianne
...ale panovi sefkucharovi,clenovi Gourmetu SK,dakujem za zdvihnutie nalady,naozaj som to potrebovala:-))))))
sracz
Palec hore, chutný výsledok statočnej práce Majstra Kuchára!!!
lucylee
Recept nevidany a naozaj hodny SEFKUCHARA a clena GOURMET KLUBU. Hlavne tie parky ma uplne dostali! :-D
vcelka
Niektorí sú tu trochu ťažšieho chápania... tak asi im treba ešte raz pripomenúť, že téma znie Knedle a prívarky, preto ide o recept, ktorý sa snobom zdá málo. Kapišto?!
evusik
chcela by som vidieť tú cenu na jedálnom lístku :-) ale na druhej strane ľudia zaplatia za všeličo...
predstavte si húf dvojmetrových čínskych basketbalistiek ako behajú s prázdnym tanierom za čašníkom a pýtajú si "bundašéééé" rozumej bundáše, t.j. chlieb vo vajci... to sa stalo keď už nikto nevedel, čím by im spestril raňajkové stoly, tak nejaký kuchár strelil, že bundáše a malo to obrovský úspech :-)
tiginko
ja som asi trochu ťažšieho chápania @vcelka ... kde bola zadaná téma Knedle a prívarky? Tak, tak @evusik , ved nemôžu v hoteloch donekonečna dávať na raňajky polorozmáčané párky a praženicu z umelých vajec. Konečne nejaké spestrenie, opečený párok na bundáškeňéri z knedlí!
evusik
@tiginko ja som tiež chvíľu nechápala, že aká Téma??? až potom som nato prišla... predtým než rozbalíš tento recept, tak tam je tá téma, sú to recepty ktoré pridáva redakcia :-)
mariamka
ani mne sa to nepaci, recept tak hodny partie vyrastkov niekde na chate po prehyrenej noci systemom "co chladnicka dala", darmo je to nacancane, ja osobne nikdy knedle nerecyklujem, ... ta trocha muky a vody v kosi ma nezabije, .. ale chlebik vo vajicku - pravy "bundaskenir" s vonavym cajikom tak ten hocikedy, to je to pravee
angast
Akí ste tu nároční. Párok zo separátu a kožnej emulzie s pridaním soje
,emulgátora , tuku a farbív + obschnuté volské oko s knedľou a k tomu
zvädnutú asi pekingskú kapustu - čo by ste ešte chceli lepšie ???
irenaw
už to inak nebude, čím menej vášne v recepte, tým viac v komentároch, stránka, kde to žije ;-D ;-D ;-D
dodo49
vyzerá to úžasne, určite to vyskúšam
evanaaa
Nie je to zlé, ak človeka prepadne hľad, ale vežu by som si radšej spravila krkovičkovú ( tú robím),knedľu s vajcom by som kľudne dala aj po šírke, nemám rada parádne servírovanie - všetko na jednu kopu či kopec, viem, že v reštaurácii treba aj trochu estetiky, inak by nemohli pýtať toľké peniaze aj za niečo celkom obyčajné......neznášam ale to servírovanie - tanier na pol stola a v strede niečo nedefinovateľné, skôr potrava pre oči ako pre žalúdok a čím väčší tanier a menšia porcia, tým väčšia cena.
helaxa
Výborne to vyzerá a mám pocit, že cítim aj vôňu z kvalitných surovín, lebo tie si asi každý vyberie podľa seba, ešte pridám cibulku.
Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia