Veterníky

tankaa - fotkatankaa, 26. júna 2010
Veterníky
Foto: tankaa

Toto su oblúbené zákusky mojich kolegýň,ale aj mojich detí.

10
porcií
120 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
2,5 dl
10 dkg
2,5 dkg
14 dkg
3 ks
PLNKA :
2 ks
2 ks
2 PL
3 DCL
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    vodu,ceru a heru si dáme rozvariť,ked to vrie tak to odložíme z ohňa a pridáme múku a dobre vymiešame za občasného miešania necháme vychladnúť a potom šľahačom zašlaháme vajcia.

  2. 2

    Takto pripravene cesto dáme do zdobiaceho vrecka s veľkým špicom a striekame špiralovo na plech vyloženy papierom.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pecieme ich do zlatohneda,potom ešte teple prekrojime na polovicu,lebo studene by sa lámali.

  3. 3

    Zo šľahačkovej smotany a 2 stužovačov si ušľahame slahačku . Zcukru si spravime karamel,zalejeme mliekom,necháme rozvarit,aby sa karamel úplne rozpustil a potom necháme dobre vychladiť. Do vychladnutého karamelového mlieka dáme 2 práškové šľahačky a 2 stužovače a dobre vyšľaháme šľahačom. Na spodnú časť veterníka nastriekame bielu šľahačku na to dame karamelovú a dáme vrch veterníka,ktorý sme potreli rozpustenou čokoládou.

Diskusia k receptu

evusik
tak to vyzerá božsky, veterníky milujem.... len som ich ešte nikdy nerobila a asi sa to ani nikdy nenaučím, ale naša dcéra ich už raz robila a podarili sa. Asi ju pošlem k tebe na školenie :-)
honestka
mnamka s rozdielom, ze pre mna specialne iba karamelova poleva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia