Veterníky

lenka1503 - fotkalenka1503, 26. apríla 2016
Veterníky
Foto: lenka1503

Suroviny

10 PL
100 g
125 g
4 ks
 štipka
Plnka:
400 ml
1 bal.
2 ks
100 g
1 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    V kastróli dáme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Keď sa maslo roztopí, prisypeme múku a uvarímu hustú kašu ktorá sa odliepa od hrnca. Odstavíme a do horúcej kaše po jednom riadne rozmiešame vajíčka. Miešame vareškou nie mixérom!!! Cesto dáme do cukrárenského vrecka a na suchý plech striekame kolieska v dvoch vrstvách na seba. pečieme pri 220°C asi 20 minút. Rúru počas pečenie neotvárame!!! Vychladnuté veterníky prerežeme na polovicu.

  2. 2

    PLNKA: Do suchého hrnca dáme polovicu cukru a spravíme karamel. Po troške prilievame mlieko vo zvyšku (cca 100-150ml) vymiešame puding, ktorý pridáme do mlieka. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a pridáme ho do pudingu. Puding necháme vychladnúť. Zo šlahačiek a mlieka potrebného na ne vyšlaháme tuhú šlahačku.

  3. 3

    Spodnú časť veterníka potrieme pudingom, naň šlahačka a prikryjeme vrchnou časťou. Vrch veterníka postriekame roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

cesminaz
@Lenka1503 to ste mali nejaku oslavu? Veterniky,sisky...boze ci by som si dala :-) mas ich super! Velmi davno som ich nejedla,no musim aj podotknut,ze nie vsade ich robia dobre :-)
havino
poklona pánu manželovi k veterníkom, z nich majú aj žienky obavu, krásne sa mu vydarili, ak môžem ešte poradím, pečiem ich už cez 25 rokov, stále ten istý recept, do rúry ked ju zapínam vkladám misku s vodou, para im robí dobre, aby narástli, aj ked nie vždy je to pravidlo a do pudingu si skúste primiešať vyšľahanú šľahačku a na pudingový krém karamelovú šľahačku, aspoň porovnáte chute, prikladám môj recept

 varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...


marienka44
@Lenka1503 (26.4.2016 21:28)

Veterníky miluje môj zať. Je to moja nočná mora. Nikdy nevládzem cesto vytláčať cez ozdobnú špičku zo sáčku. Mám aj staré plátené. Možno mám husté cesto. Potrebovala by som pri mne nejakého učiteľa. :-)
Mám rešpekt z veterníkov, Tvojmu manželovi gratulujem.
luss44
parádne sú. Zatial poznám len jedného chlapa čo robí veterníky - Lacko @mesiar50 , no vidím že ich je viac :) dala by som si jeden na ochutnávku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia