Veterníky

olinecka - fotkaolinecka, 12. septembra 2015
Veterníky
Foto: olinecka

Dnes som sa rozhodla upiecť veterníky.

30 ks
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

400 ml
štipka
100 g
400 g
8 ks
Krém:
400 ml
100 g
2 ks
1 bal.
100 g (alebo Hera)
štipka
Plnka:
 na šľahanie




Postup

  1. 1

    Do vody dáme maslo, štipku soli a povaríme. Potom pridáme múku a na miernom ohni vmiešame múku a vymiešame na hladké cesto. Potom po vajíčku vmiešame do trocha prechladnutej masy na hladké cesto.

    Veterníky - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravenú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka a nastriekame na pomastený plech asi 5-6cm veterníky. Pečieme na 200 stupňov 20-25 minút do zlatista.

    Veterníky - obrázok 2
  3. 3

    Plnku uvaríme z mlieka a pudingoveho prášku, do ktorého zamiešame žĺtky, maslo a sneh z bielkov necháme vychladnúť a potom plníme prekrojené veterníky a na vrch nastriekame vyšľahanú šľahačku. Takto si upečieme výborné veterníky. Naplnené si posypeme práškovým cukrom.

    Veterníky - obrázok 3

Diskusia k receptu

luss44
parádne sú, moje obľúbené, no ale neviem kedy sa ja na toto odhodlám.
olinecka
Varechačky veru ,že sa podarilia boli výborne!!!krásny deň všetkym!!!
upirka113
to ste robili s hladkou trubičkou? treba s rezanou ;-) ale ako inak v pohode, keďže ste to robili prvýkrát ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia